Прочитај ми чланак

О абортусу без цензуре!

0

trudnoca-ultrazvuk

Модерно доба створило је неке нове, модерне творевине: једночлане породице, инстант везе, мењање великог броја партнера, бракове који трају краће од припрема за венчање, нерађање деце пре 35-те или уопште, „сингле анд фабулуос“ филозофију, блам да си невин ако је цело друштво ТО урадило осим тебе, лењост да урадиш било шта даље од свог компјутера или да се упушташ у било шта компликованије од везивања пертли.

Са економске тачке гледано, изузетно је тешко издржавати и себе, а камоли размишљати о деци. Са емотивне стране, пронаћи особу у коју можеш имати поверења и са којом ти је заиста лепо – често делује као немогућа мисија. То су чињенице које су одвеле народ на линију мањег отпора.

Pregnancy-MassageСве слике трудноће су намерно црно-беле

Данас се отворено прича о стварима о којима се ћутало, и отишло се у потпуну крајност – оно чега се паметан стидео, тиме се данас будала хвали. Тако данас и у кафићима можете чути како девојке говоре о својим абортусима као о нечему најнормалнијем, и то оним тоном као да је то ситница и као да су више пута абортирале него користиле кондом. Данас и у ваздуху можете чути како то „није ништа страшно“ и брзо се заврши, и боље да абортираш него да донесеш на свет нежељено дете.

Сасвим је познато да ниједно контрацептивно средство не пружа 100% заштиту. То је сасвим добар разлог да не будемо толико модерни и имамо секс са првим пролазником.

Србија је водећа земља у Европи по броју абортуса, према званичним подацима. Уколико узмемо у обзир да се абортуси раде и на црно, број је и до 6 пута већи! Међу поражавајуће податке спадају и следећи: иако не желе потомство, половина младих не користи контрацепцију; већина младих девојака посећује гинеколога само када се јави очигледан проблем!

Док ово читате, сасвим је могуће да у вашем блиском окружењу имате женску особу која је абортирала, а да то никада и не сазнате. Такође, врло је вероватно да у кући имате женску особу која не посећује гинеколога редовно, односно мушкарца који не зна да ли му је „доле“ све ок, или сте баш ви та особа.

У нашој земљи се не поклања довољно пажње сексуалној едукацији, а посебно не абортусу. Жене одлазе на абортус са премало информација, само због жеље да се реше „муке“. У Србији се абортус до 10. недеље трудноће ради на захтев жене и дозвољен је. Уколико је трудноћа старија од 10 недеља, тек након комисије се одлучује шта је најбоље учинити. Наравно, уколико се ради на црно, абортус може да се уради готово увек.

За почетак, упознајмо се са малим бићем ког толико желе да убију:

abortus-procedura

Слика о абортусу је намерно у боји јер је циљ овог текста да схватите искривљену реалност којој већина “модерних” жена тежи

– у 8. недељи беба више није ембрион, већ је постала фетус;

у 9. недељи бебино срцуленце има формиране 4 коморе и куца дупло брже од маминог;

у истој недељи се формирају зубићи и мишићи, а на ултразвуку се могу видети и покрети које мама још не осећа;

у 10. недељи бебица развија чуло укуса, раздвајају се прстићи, а ту су и окице са чврсто затвореним капцима.

Маме које су прешле у 11. недељу у себи носе бебицу којој се виде унутрашњи органи. У следећим недељама бебица све више расте, развија се носић, сиса прстић, стеже своју малену шачицу…

ТО ЈЕ АБОРТУС.

И, то није све. Постоји неколико различитих техника абортуса. Након абортуса је врло могуће да нећете моћи да имате децу. То што су нечије другарице, маме или тетке абортирале, па чак и више пута, и након тога рађале, не значи да то може свако. Свако тело је другачије! Приликом абортуса може доћи и до смрти.

Абортус готово увек повлачи за собом негативне емотивне последице. Оне се могу јавити одмах, али и много касније. Када се јаве годинама касније, могу бити узрочник великих психичких проблема. И то је оно што жене често не могу ни да претпоставе да ће се десити.

zivot-u-tebi

Овај текст је посвећен „модерним“ женама 21. века, и не односи се на жене које су жртве сексуалног насиља или жене код којих се може јавити проблем са плодом.

Водите рачуна о себи! Ниједна беба не заслужује да буде убијена због глупости родитеља. Љубав и породица су нешто најлепше што човек може да има, не губите време на пролазне ствари.

И није све у ни у економској сигурности. Да јесте тако, холивудски парови би имали преко десеторо деце, а у неким сиромашнијим земљама на овом и другим континентима деца се не би ни рађала! Није ли истина сасвим супротна?

Како да их не схватите озбиљно, а камоли не волите?

Напомена:

Прва “поставка” текста је садржала фотографије примера абортуса. Одлучено је да их ипак не пустимо, већ да вас подсетимо преко фотографија колико је живот малог бића битан, а родитељство највећи остварени сан.

Молимо вас, добро размишљајте о последицама свог неодговорног понашања. Хвала!

(magacin.org – Наташа Унковић)