Прочитај ми чланак

Новинарка Пинка остала без 500.000 за мотивационе говоре

0

Агенција за безбедност саобраћаја, након писања Нове економије, обуставила је поступак јавне набавке у којем је желела да ангажује искључиво водитељку ТВ Пинк, Деу Ђурђевић да држи мотивационе говоре о безбедности у саобраћају. Вредност овог посла је била процењена на 500.000 динара.

Агенција је само дан након текста Нове економије да Агенција треба да склопи посао са водитељком, пре два дана (11. августа) објавила да је обуставила преговарачки поступак за ангажовање лица за мотивационе гооворе.

YouTube

Удружење Будимо безбедни водитељке ТВ Пинк Дее Ђурђевић је једино дало понуду, али како се наводи, одбијена је јер понуђач није доставио меницу потписану и регистровану код НБС. Комисија за јавну набавку је је предложила в.д. директору Агенције да обустави поступак, што је он и прихватио.

Подсетимо, Агенција за безбедност саобраћаја је расписала јавну набавку „ангажовања лица за мотивационе говоре“. Набавка се спроводи као преговарачки поступак без објављивања јавног позива, што значи да Агенција сама бира која фирма би требало ове услуге да им пружи.

У обавештењу о спровођењу преговарачког поступка се наводи да је овај поступак изабран због тога што је „циљ набавке стварање или куповина јединственог уметничког дела или уметничког извођења“.

У објашњењу се наводи да је новинарка и телевизијска водитељка Деа Ђурђевић пре две године доживела тешку саобраћајну незгоду коју је једва преживела и из које за последицу има трајни инвалидитет и трауму.

– Деа Ђурђевић је у претходном периоду у јавности често говорила о свом искуству и држала мотивационе говоре и трибине. С обзиром на емотивну атмосферу на трибинама као и кључне снажне поруке о значају безбедног понашања у саобраћају, очекује се да ће учесници трибина учврстити позитивне исправне ставове, безбендно се понашати и бити промотери безбедног понашања у саобраћају након одслушане трибине – пише у објашњењу.