Прочитај ми чланак

НОВИ ВУЧИЋЕВ ВЕЉА Ко је вођа „Анти Рома“: На SКY апликацији има псеудоним Луцифер

0

Навијачка фракција "Анти Роми" са Карабурме, која је једна од бројних Партизанових група, виђена је за новог претендента на јужној трибини, након пада клана Вељка Беливука. Вођа групе "Анти Роми" је Лазар Б., а према сазнањима портала Нова, он је користио Скај апликацију, на којој је био уписан под псеудонимом Луцифер.

Реч је о апликацији чије преписке практично представљају кључне доказе у случају против озлоглашеног клана Вељка Беливука.

Подсетимо, ухапшени припадници поменутог клана апликацију су користили под кодним именима, како би се додатно заштитили од могућности откривања. Тако се Беливук уписивао као Сопрано, Миљковић – Леон и Кратос, Лалић – Бари, Будимир Марко – Катона, Будимир Милош – Арес, Драганић – Брале и Боске, Јанковић – Хел, Ђурић – Тајсон, Спасојевић – Топаловић, Тешић – Флеш, Хрватин – Анакин и Лео Лука, Лакићевић – Џери, Стефановић – BMW, Грек – Рагнарот, Димитријевић – Шепртља, Иванонски – Енгри, Карапанџић – Салваторе, Вучељић – Струја, Андрић – Дисенадор, Стошић – Ривен.

Oву групу су  откриле стране службе, америчка ДЕА је успела да откључа заштићене телефоне.

Они су преко Скаја размењивали језиве фотографије жртава, дописивали се и договарали о извршавању кривичних дела, а сваки од њих је био потписан под одређеним псеудонимом.

Између осталог, нови вођа „Анти Рома“ је такође користио Скај као начин комуникације са сарадницима и представљао се као Луцифер.

Иначе, „Анти Роми“ су стационирани на Карабурми, насељу које је познато по честим навијачким инцидентима, а раније су радили раме уз раме са „Принципима“.

Они су својевремено били блиски фракцији „Алкатраз“, али су се „разишли“ и стопили са „Принципима“. „Анти Роми“ су ранијих година словили за екстремну групу, за које су често тражене забране, односно да не буду пуштене на трибине због низа инцидената које су изазивали.

СНС „бакљаде“ током карантина

Током 2020. су били у жижи јавности, тада су се групе маскираних младића, током полицијског часа, за време карантина због коронавируса, пеле на кровове вишеспратница широм Београда и правиле бакљаде које је снимао и промовисао СНС посланик Владимир Ђукановић. За то досад није нико ухапшен, а портал Нова раније је објавио да су међу бакљашима припадници навијачке групе Партизана „Анти Роми“, блиски режиму.

Ипак, о групи се није много чуло јер је практично била огранак „Принципа“, а док су Беливук и Миљковић били на слободи, цела трибина је била под њиховом контролом, као и све навијачке групе.

Међутим, сада се промовише група са Карабурме, на челу са Лазаром Б., која претендује да преузме послове ухапшеног Беливука,

Са друге стране, спомиње се и податак да су Принципи и даље главни, као и да се још увек за све питају, да ли преко „Анти Рома“ или на неки други начин, још није познато.

Беливук је пре неколико дана рекао судији да је спреман да обелодани истину о убиству Оливера Ивановића и Владимира Цвијана, као и све око нелегалног рушења кућа у насељу Сава мала (да би се изградио Београд на води).