Прочитај ми чланак

Нови протест у северном делу Косовске Митровице због „неиспуњених захтева“

0

Покрет за одбрану Косова и Метохије најавио је за данас у 12.01 нови протест у северном делу Косовске Митровице због тога што Српска листа и председник Србије Александар Вучић нису испунили њихове раније захтеве.

Повереник Покрета за одбрану Косова и Метохије Небојша Јовић рекао је за портал Коссев.инфо да ће протест бити одржан код споменика Кнезу Лазару у северном делу Митровице.

Он је додао да је повод за ново окупљање то што Српска листа и Вучић нису испунили захтеве који су постављени на претходном протесту, 8. јануара.

На претходном протесту учесници су од косовске власти, међународне заједнице и Београда затражили укључивање локалних Срба у одлучивање о сопственој судбини, повлачење Косовске полиције са севера Косова, затварање специјалних база, ослобађање ухапшених Срба.

Затражено је и изузеће албанских судија у процесима у којима се суди Србима, враћање правосудног и полицијског система под Унмиком, формирање српских институција, али и обустава преговора док ови захтеви не буду испуњени.