Прочитај ми чланак

Нови детаљи злочина: Стевана најближи убили на спавању па му тело секли циркуларом

0

Стевана Андрејића (56) је бивша супруга Љ. Ј. убила хицем из пиштоља на спавању, а онда је уз помоћ ћерке и сина покушала да прикрије злочин тако што су његово тело секли циркуларом.

Истражитељи још склапају коцкице једног од најмонструознијих убиства у околини Пожаревца када су прошле недеље нађени делови тела Стевана Андрејића (56) у шуми. За језив злочин осумњичени су његова бивша супруга Љ.Ј. (56), ћерка А.А. (31) и син М.А. за којим је расписана потерница. Како досадашња истрага показује, Стеван је убијен на спавању хицем из пиштоља, преноси Телеграф.рс.

„Сумња се да су га затим на кревету електричним циркуларом исекли бивша супруга и деца. Делове тела су спаковали у кесе, па их у колима жртве одвезли 60 километара даље и разбацали по шуми“, каже извор.

Полиција је у четвртака ухапсила мајку и ћерку, а како се сумња Стеванов син је истим колима које су користили у злочину побегао у Аустрију. На снази је потерница за њим. На терет му се ставља тешко убиство.

„Први резултати истраге говоре да је Стеван убијен након свађе са бившом женом и децом. Он је хтео да их избаци из куће“, додаје извор близак истрази.

Комшије и рођаци Стеве Андрејића из Сувог Дола кажу да је у питању био јако вредан човек који је већ дуг низ година живи и ради у Бечу на пословима на грађевини и око увођења централног грејања. Тамо су живели и бивша супруга и деца која су тамо и рођени.

Како за Телеграф.рс каже њихов први комшија, због неразјашњених околности морали су да се врате у Србију. Он наводи да за две године, колико су жена и деца у кући Стевиног оца, са комшијама нису проговорили две речи.

„Шта они раде, од чега живе сам Бог зна. Они излазе искључиво из куће ноћу после осам око девет сати. Толико су чудни. Он је био вредан и радан човек. Разведен је, али је бившој жени ипак дозволио да живи у кући његовог оца још од короне. Шта их је то навело да га тако мучки убију… За нас је то катастрофа“, прича први комшија, који не може да поверује да су и деца била саучесници у монструозном злочину.

Његове тврдње потврђује и мештанка тог села, која такође живи у комшилуку, а са покојним Стевом била у јако добрим односима. Разговарали су прошлог викенда, када је дошао из Аустрије.

Он ми је побратим од детињства. То је један такав човек, вредан, људина права, за разлику од бивше жене и деце која ми нису никада деловала како треба. Ово се десило пре недељу дана. Негде у понедељак, чини ми се. Био је јако љут кад је дошао из Беча, јер од корова у дворишту није могло да се уђе, а смрад се ширио из куће. Они ништа нису радили и одржавали. Отишао је код свог рођака Неше и замолио га да дође да му помогне да покоси и да среде плац. Све испред и око куће смо ми комшије очистили, они нису мрднули прстом – прича комшиница.

Како истиче, Неша му је обећао да ће да дође, а када је покушао да позове Стеву, он је био недоступан. Отишао је у кућу у којој је била његова бивша супруга са децом, а они су се понашали као да се ништа није догодило.

„Нешто су петљали да је морао некуда да оде, напрасно, и било му је сумњиво па је пријавио све полицији. Тако је све кренуло да се одмотава. Мислим да су били у секти. У ову кућу су дошли 2020. године и ни са ким нису проговарали. Када је полиција дошла, било је четири инспектора“, каже комшиница.

Према још непотврђеним информацијама, мештани кажу да је тело Стеве Андрејића пронађено у шумарку на деоници пута Кучево – Петровац на Млави код села Кучајна, где је у току реконструкција алтернативног пута. Радник предузећа за путеве ровокопачем је пронашао тело несрећног човека.

Мештани села Влашки До који кажу да не памте да се овако нешто икада догодило, мишљења су да је позадина иза свега страшна и да се ради о секти јер, како кажу, мајка и деца су свако вече излазили из куће после 20 сати и долазили пред зору.

Подсећамо, по доласку полиције, Стевина бивша супруга Љиљана Ј. (56) је признала убиство, док се ћерка Анита А. бранила ћутањем. За сином Марком А. полиција и даље трага.