Прочитај ми чланак

Нова најава РХМЗ: Ево до када ће бити лепо време, а кад стиже киша

0

Какво је време пред нама - до када ћемо уживати у сунцу и када ће поново киша?

Републички хидрометеоролошки завод избацио је рано јутрос временску најаву.

За викенд пораст температуре уз кошаву

Како кажу из РХМЗ, за викенд ће бити ветровито и топлије, у недељу у већини места од 18 до 21 степен, осим у Тимочкој крајини где ће бити свежије, око 14 степени.

„У кошавском подручју и на планинама дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, у недељу на југу Баната са ударима олујне јачине.

Онда у понедељак биће топло и ветровито уз пролазно наоблачење са кишом и пљусковима. Кошава ће бити у слабљењу крајем дана.

„У понедељак и даље ветровито, на југу Баната, у доњем Подунављу и у планинским пределима са олујним ударим јужног и југоисточног ветра. Током дана ново пролазно наоблачење са кишом и локалним пљусковима. После подне престанак падавина у западним, а увече и ноћу и у осталим пределима уз слабљење кошаве.“

Своју прогнозу за наредне дане избацио је и Марко Чубрило, метеоролог аматер чије прогнозе прати цео регион – он већ за недељу најављује јаче погоршање времена, а у наставку нестабилно време с мањим захлађењем у среду.

„Од викенда ће ка нама поново почети струјање релативно топлог ваздуха из Медитерана који ће се ка нама премештати у склопу топлог сектора циклона над средишњом Европом и западним Медитераном. У суботу топлије уз променљиву облачност, јужни ветар током дана у појачању. У недељу после подне над јужним југозападним и ређе северозападним деловима региона јаче погоршање уз кишу и могуће пљускове. Јужни ветар би на планинама у недељу после подне могао имати олујне ударе, у кошавском подручју јака и врла јака, топла, кошава, док ће дуж већег дела Јадрана дувати јак и олуја југо. У недељу над фенским деловима Србије и БиХ максимуми локално и око +21 степен Целзијуса“, наводи Чубрило.