Прочитај ми чланак

НЕВРЕМЕ СТИЖЕ У СРБИЈУ: Облаци из Хрватске и Словеније доносе олују, пљускове…

0

СНАЖНО невреме протутњало је Словенијом и у овим тренуцима стиже у Хрватску. Према сателитским снимцима портала Рејн Аларм, олуја се приближава карловачком подручју, а невреме се, према најавама метеоролога очекује и у Србији.

Олуја у Словенији је погодила север земље, а убрзо је захватила и унутрашњост. Према првим информацијама из центра за информисање, највише проблема је у општинама уз реку Драву.

Агенција за животну средину – АРСО, издала је упозорење да је у унутрашњости земље могуће јаче невреме са честим ударима грома, јаким ветром, пљусковима и градом.

Најгоре је било у Штајерској, Корушкој, на истоку и југоистоку Словеније.

Активирана су и професионална и добровољна ватрогасна друштва јер се догађаји великих размера бележе на више од 20 локација: невреме је изазвале бујичне поплаве, поплављени су неки објекти, одрони су затворили неке путеве и срушена су многа стабла. Непогоде су већ стигле у неке делове земље Хрватске и јак ветар је ломио стабла у Карловцу.

Промена стиже и у Србију

Како је данас најавио РХМЗ и у Србији се вечерас на северу очекује наоблачење, са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

У Србији у суботу променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима, а краткотрајни пљускови са грмљавином очекују се понегде на југоистоку земље.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!