Прочитај ми чланак

НЕВЕРОВАТНО Човек повређен кад му је хеликоптер Војске Србије одувао цреп на кући!

0

У селу Драча, 15 километара удаљеног од Крагујевца, војни хеликоптер Ми-35М надлетао је ниско изнад кућа и одувао је део црепа домаћина Радмила Бранковића, који га је погодио у главу док је седео за столом у башти.

– Велики хеликоптер Војске Србије је неко време кружио изнад нашег засеока , а када је био на висини од 60 метара, дао је гас  тако да је ваздушни стуб од његовог ротора одувао 20-ак црепова са мог помоћног објекта. Црепови су ми  пали на главу! Дошла је Хитна помоћ, а потом полиција и војна полиција. У Универзитетском клиничком центру су ме примили, снимили и зашили четири копче на врх главе – овако за описује Бранковић несрећу која му се догодила у петак.

Он додаје да је „срећа у несрећи што у том тренутку нису биле његове унуке за столом поред помоћне зграде“.

– Пио сам сок и гледао хеликоптер, јер они ту често надлећу, ваљда један пилот из хеликоптера ту у Драчи има рођаке , па је хтео да их поздрави – додаје Радмило Бранковић.

Увиђај су урадили припадници ПУ Крагујевац и Војне полиције.

Бранковић сада носи „чалму“ на глави због повреде и каже да „неће тужити за одштету пилоте хеликоптера МИ-35М“, али да ће помно пратити шта ће војска да одлучи поводом инцидента, преноси Н1.

У сеоској кафани у Драчи Н1 је сазнао да пилоти хеликоптера са аеродрома Лађевци код Краљева имају руту којом прелећу село Драча, које је, иначе, географски центар Србије и да није први пут да се не држе правила службе, у коме не пише да се ниско прелећу куће и поздрављају рођаци.