Прочитај ми чланак

НЕШТО СЕ ДЕШАВА „Шамар“ Вучићу: Хил подржао смењене тужитељке

0

Независно правосуђе и борба против корупције кључни су за напредак Србије, а нарочито чланство у ЕУ, саопштио је амбасадор САД Кристофер Хил после сусрета са смењеним тужитељкама Бојаном Савовић и Јасмином Пауновић, које је сменио Вучићев Ненад Стефановић (од 15. фебруара утамничио новинара Дејана Златановића и активисту Дамњана Кнежевића због говора на Сретењском протесту иако се ниједно име не спомиње) .

– Сједињене Државе у потпуности подржавају Србију и цене партнерство професионалаца у Тужилаштву који су тога свесни попут Бојане Савовић и Јасмине Пауновић – навео је амбасадор на Инстаграму.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Američka ambasada u Beogradu (@usembassyserbia)

Оне су биле су заменице тужиоца у београдском Вишем јавном тужилаштву које су више од годину дана истраживале малверзације у ЕПС-у (грађане Србије коштају најмање 7,5 милиона евра).

До њиховог премештања и одузимања случаја дошло је само дан након што је ухапшено осумњичених шест лица, које тужилаштво терети да су лажирали документа и представили да је изграђена индустријска пруга од железникчке станице Стиг до термоелектране Костолац Б, која не постоји. Како је показала досадашња истрга, посао никада није завршен а новац је исплаћен приватним фирмама, па је тако државно предузеће ЕПС оштећено за готово 7,5 милиона америчких долара, пише Н1.

Из Вишег јавног тужилаштва у саопштењу су истакли да се ради о “премештају” према редовном годишњем плану у друга одељења.