Прочитај ми чланак

“Немојте да вичете на мене” и други хитови Јоване Јоксимовић

0

Водитељка и новинарка Јована Јоксимовић поново је главна тема домаћих медија, а све због њеног одласка са телевизије "Прва", на којој је водила јутарњи програм са Срђаном Предојевићем последње две године. Њену каријеру популарне водитељке овог ТВ формата током година су обележили бројни интригантни моменти са актуелним гостима, међу којима су се специфично издвојили они са председником Србије Александром Вучићем.

“Немојте да вичете на мене”.

Она је у јануару 2015. поручила тадашњем премијеру, а садашњем председнику који је повисио тон незадовољан питањем: “Немојте да вичете на мене”. Тада је још увек била на телевизији “Пинк”, а њен одговор у јавности је прихваћен као храбар потез новинарке која је била “нападнута” у сопственом студију од стране државног функционера.

“Ја Вас, председниче, ништа не разумем”

Њен најупечатљиви интервју са Вучићем, међутим, догодио се 29. марта ове године у јеку првог таласа пандемије коронавируса.

Реченица која се, чини се, најчешће цитира из поменутог интервјуа јесте: „Ја Вас, председниче, ништа не разумем“, а водитељка ју је изрекла док је Вучић објашњавао шта подразумева пакет мера помоћи привреди и грађанима.

Такође, остаће упамћено да је она покушала да сазна како би изгледао двадесетчетворочасовни карантин, који је председник тада најавио као могућност, те га упитала о конференцији за новинаре на којој је грађанима поручивано да се не боје “најсмешнијег вируса”.

Јоксимовић је у протеклих неколико година често интервјуисала Александра Вучића, углавном у јутарњим програмима које води заједно са колегом и кумом Срђаном Предојевићем, али и у специјалним емисијама чији је била домаћин.

Честа је тема домаћих медија, али и корисника друштвених мрежа, те је једни описују као невероватно харизматичну и храбру, док други наводе да је иритантна и поткупљена.

Једна од недавно коментарисанијих емисија у домаћим медијима, била је и она у којој су водитељи имали “окршај” са Др Браниславом Тиодоровићем.

Расправа са Тиодоровићем

Он је, приликом укључивања у програм ТВ Прва критиковао водитеље Срђана Предојевића и Јовану Јоксимовић, који су са новинаркама разговарали о путовањима.

Јована је истакла да лепо расположење у студију није знак неозбиљности, али је Тиодоровић ипак реаговао речима: “Устаћу, и отићи ћу, ако ми не дозволите да испричам шта хоћу”.

Њихова расправа односила се на путовања ван земље током пандемије коронавируса.

“Јеси ти депресивна? Хм?”

Крајем децембра 2019. године, Јована је била на удару домаће јавности због коментара упућених колегиници Мрђа Жељки са терена. Тема о којој су причале је била депресија.

“Јеси ти депресивна? Хм?”, упитала је Јована колегиницу на крају прилога, врло равним тоном. Након што је репортерка смирено и професионално одговорила да “није”, Јована је наставила.

“Добро. Онда мало више ентузијазма. Да објаснимо гледаоцима да је лепо… празници…”

Ванземаљци у градском превозу

Не треба никако заборавити ни чувену теоретичарку завере Ирену Сјеклоца Милер, која је својевремено имала простора да баш у емисији код Јоване и Срђана говори о ванземаљцима.

Срђан ју је тада, крајње озбиљно, упитао да ли је видела ванземаљца у градском превозу у Београду, а она је одговорила да је видела момка са рептилским очима.

Подсетимо, водитељи јутарњег програма Јована Јоксимовић и Срђан Предојевић изненада су прекинули сарадњу са ТВ “Прва”, а како Нова.рс сазнаје, главни разлог су несугласице између продукције и водитељског пара, а делом и нови водитељ Филип Чукановић, који их је мењао током летње паузе.

Према нашим сазнањима, већ неко време влада тензија између водитеља и продукције, што због мимоилажења у ставовима, што због неслагања и на релацији Срђан – Јована, и то је наводно озбиљно почело да се одражава на програм.