Прочитај ми чланак

Нема млека, а ускоро неће бити ни меса у продавницама

0

У Србији већ нема млека у продавницама. Ускоро неће бити ни меса. О свему томе пољопривредници немају са ким да разговарају, јер одлазећи министар жмури на те проблеме цео свој мандат, а нове владе јос нема - изјавио је Дејана Булатовића, народног посланика и потпредседника Странке слободе и правде.

– Грађани Србије треба да знају са каквим се проблемима суочавају наши ратари. Зато ћу у четвртак, 6. октобра разговарати у Скупштини са групом пољопривредника – ратарима, сточарима, воћарима, млекарима, пчеларима живинарима, који су и затражили овај састанак. Разговараћу са овим људима шта су њихове потребе у условима високих цена горива и репроматеријала.

Све сто српски сељак има да каже, све што мучи наше пољопривреднике проблем је целе Србије, и ја ћу у Народној скупштини бити њихов глас који ће се борити за Србију у којој они неће морати да штрајкују како би их власт чула и неће никада више бити приморани да бацају производе свог рада, као што су то радили годинама – закључио је Дејан Булатовић, народни посланик и потпредседник ССП.

С тим у вези, Странка слободе и правде захтева враћање субвенција на 12.000 динара по хектару, укидање акциза на гориво за пољопривреднике, гарантовање откупних цена пољопривредних производа оним произвођачима који потпишу уговор са државом, забрана продаје земље страним инвеститорима, подстицај младих пољопривредника да остану на селу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!