НЕ ЗНАЈУ ЗА СТРАХ: Синоћ нова народна патрола против мигрантског насиља (ВИДЕО)

0

Упркос сензационалистичким насловима, кампањи етикетирања патрола је поново прошла Београдом, а организатори поручују да их нико неће застрашити бесмисленим хапшењима.

„Корак иде за кораком“ написали су активисти испод кратког клипа, алудирајући на песму марширала краља Петра гарда, која говори о одбрани Србије током Првом светском рату.

По четврти пут патрола се шетала Београдом, иако су само вече пре тога сви били похапшени укључујући и једног пролазника који није имао никакве везе са акцијом.

Јавности и даље остаје мистерија због чега са активисти хапсе, јер како истичу не крше ни један закон, а оптужбе да су прекршили члан 317 кривичног закона због ширења расне, верске и националне мрежње се нашао на жестоком удару критика.

Наиме акција је организована против мигрантског насиља, а не миграната као људи док истовремено мигрант није ни раса, ни нација, нити верска припадност.

Током јучерашњег дана запослени у комесаријату за избеглице Владимир Цуцић, иначе тврдокорни присталица масовне миграције рекао је у групи која је патролирала било 7 момака. По свему судећи тај број се повећао макара за дупло.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!