Прочитај ми чланак

„Не отимај паре од тате Анђелка“: Жујовић о Вучићевих 10.000 динара за лекаре

0

Крајем јануара, најкасније почетком фебруара здравственим радницима исплатићемо 10.000 динара једнократне помоћи, најавио је председник Србије Александар Вучић. Тим поводом огласио се пулмолог Дејан Жујовић који је председнику поручио да те паре не треба да отима од свог тате Анђелка и осталих пензионера.

Остави Анђелку паре, можда хоће да поведе госпошу у Врњачку Бању или Соко Бању. Нека њима, нека иду лепо да се проведу, ипак су они наша будућност. Немој лекарима ништа да дајеш, то је превртљива сорта – ја бих им одузео по 10.000 од плате, а не дава једнократну помоћ и повишице“ у свом маниру, уз иронију објашњава Жујовић.

FOTO: Screenshot

На питање шта ће он урадити са повишицом од осам посто и најављеном једнократном помоћи од 10.000 динара – Жујовић ке одговорио да ће му можда затребати да плати адвоката због тужби Предрага Кона.

„Онај симпатични декица се не смирује, ено га по телевизијама. Ја бих ипак да штедим, можда му се коначно врате част и углед, па да ставрно добије разлог да ме тужи. Чим изађе из својих зелених хеланки Робина Худа“, каже Жујовић.

Ипак, карајње озбиљно без ироније и шале – Жујовић поручује да вучић повишицама и новцем не може да купи лекаре.

„Ове две године су нам толико упропашћене да би морао много више да се пружи, да бисмо ми то погледали благонаклоније. Ово је бедно – притом не тумачим суму, него начин на који се она додељује. По ком уставном праву један господин који се представља као председник ове државе најављује једнократну помоћ лекарима – је л’ он министар здравља или финансија?“, пита Жујовић.

„Леп новогодишњи поклон“

Председник Србије је објаснио и ко све може да очекује помоћ од 10.000 динара – није реч само о лекарима.

„То смо договорили, Ана (Брнабић), Синиша (Мали), ја и (Златибор) Лончар“, рекао је Вучић, додајући да је то додатна помоћ за 120.000 људи, посебно за медицинске сестре.

„То је леп новогодишњи поклон“ , рекао је он на ТВ Прва.