„Наставници и професори не могу да једу хљеба од државе, да молебанишу и руше ЦГ“

0

Министарство би требало да донесе мере по којима би се забранило шетање просветара као лош примјер деци, написала је Јекнић Божовић

Психолог музичке школе у Никшићу Ранка Јекнић Божовић придружила се хајци на своје колеге које учествују у литијама и затражила санкционисање „свих просветара који молебанишу и руше државу Црну Гору“.

Фото: Facebook @ Ranka Jeknić Božović

Она је у преписци на друштвеној мрежи Фејбук написала следеће:

„Уз све напоре да од наших ученика створимо узорне грађане, који баштине демократске вредности… да код њих развијамо врлине и вредности примерене развијеним друштвима… толеранцију, поштење, хуманост, видимо беспризорне сцене свега супротног“.

Изгледа да за једног психолога, односно за Ранку Јекнић Божовић литије у којима учествује велики број основаца и средњошколаца, представљају нешто нехумано и непоштено.

Она даље у својој „дубокоумној“ и „психолошкој“ анализи даје и решење како да државне институције делују, односно да санкционишу све оне који иду на литије.

„На Министарству је, као кровној институцији да преко управа школе делује одлучније. Родитељи су за децу овог узраста одговорни. Постоји и за то нека врста казне… Наставници и професори не могу да једу хлеба од државе, а четврком и недељом да молебанишу и дају допринос рушењу државе ЦГ. Постоје и за то ваљда неке санкције. Министарство би требало да донесе мере по којима би се забранило шетање просветара као лош примјер деци….“, написала је Јекнић Божовић .

Јасно је један број просветних радника послушао „савет“ председника Одбора за просвету, науку, културу и спорт Скупштине Црне Горе, Радуле Нововић који је раније тражио од наставника да литије представе као манипулацију.

Међутим, с друге стране имамо светли пример – учитељице из Бара, Раде Вишњић, против које се, подсећамо, води дисциплински поступак због објаве фотографије ученика који у рукама држе исцртане тробојке.

Она, упркос, суспензији, сваке недеље и четвртка, одлази на молебан и литију а подршку има од својих ђака и њихових родитеља.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!