Народне патроле на лицу места – народ сутра у протесту због емигрантског кампа

0

У сред пандемије коронавируса и ванредног стања, станивнике у области Делиблатске пешчаре додатно је узнемирила вест да се у њиховом крају праву камп за мигранте. Данас су због тога већ протестовали, а за четвртак од 10 часова најављују још масовнији скуп!

– У четвртак се од 10 часова окупљамо на излазу из села према Чардаку, како бисмо изразили свој протест поводом целокупне ситуације. Молим вас да се одазовете у што већем броју. Такође, молим вас да поштујете мере ванредног стања и превентивне заштите против коронавируса – поручује незадовољно локално становништво.

Дамњан Кнежевић, лидер покрета „Нема предаје Косова и Метохије“ и иницијатор народних патрола против емигрантског насиља, поставља питање зашто се у сред ванредног стања, када су наводно границе Србије затворене, прави камп за мигранте на Делиблатској пешчари.

– У суботу су момци из народне патроле обишле Делиблатску пешчаре по пријави грађана, који су нам јавили шта се овде дешава. Затекли су ограду за прављење кампа. Видело се и да је неко боравио у оближњим објектима. Наставићемо са локалним становништвом да пратимо ситуацију – рекао је Кнежевић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!