Народ због емиграната протестује – не одустају чак и ако стигне војска и полиција

0

Због одлуке Комесаријата за избеглице, који су без сазнања и сагласности општинске управе и без обавештавања мештана села Делиблата а и грађана општине Ковин донели одлуку о насељавању емиграната са Блиског истока и Африке народ је данас, у среду 25 марта, изашао на протест који ће се наставити и у време полицијског часа.

Мештани Делиблата и Ковина поручују да неће поштовати одлуку о полицијском сату по цену обрачуна са полицијом и војском.

Како јавља Напредни клуб на свом твитер налогу, како кажу са лица места, Са лица места, војска преузела „Чардак“ од „Србијашума“, Очекује се долазак око 700 миграната и сви запослени удаљени.

И други корисници Твитера јављају да су у у Чардаку налазе службеници УНХЦР задужени за илегалне мигранте, а да објекат обезбеђује војска.

– У четвртак се од 10 часова окупљамо на излазу из села према Чардаку, како бисмо изразили свој протест поводом целокупне ситуације. Молим вас да се одазовете у што већем броју. Такође, молим вас да поштујете мере ванредног стања и превентивне заштите против заразе – поручује незадовољно локално становништво.

Такође, и у суботу, 21 марта, ове локације су посетили припадници народних патрола, што се оже видети на снимку.

Дамњан Кнежевић, један од оснивача покрета „Нема предаје Косова и Метохије“ и иницијатор народних патрола против емигрантског насиља, поставља питање зашто се у сред ванредног стања, када су наводно границе Србије затворене, прави камп за мигранте на Делиблатској пешчари.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

– У суботу су момци из народне патроле обишле Делиблатску пешчаре по пријави грађана, који су нам јавили шта се овде дешава. Затекли су ограду за прављење кампа. Видело се и да је неко боравио у оближњим објектима. Наставићемо са локалним становништвом да пратимо ситуацију – рекао је Кнежевић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!