Прочитај ми чланак

НАРАНЏАСТИ МЕТЕО-АЛАРМ ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Опасне временске прилике и непогоде…

0

На сајту Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) објављен је наранџасти метео-аларм за подручје целе Србије

Наранџасти метео-аларм означава прогнозиране опасне временске прилике које могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Фото: СРБИН.ИНФО

Према прогнози, у Србији се данас током преподнева у већем делу земље очекује претежно сунчано, али ће на северу Војводине почети постепено наоблачење местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Такво време ће се после подне и увече проширити на западне и централне крајеве, док ће се само на крајњем југу и југоистоку задржати суво и веома топло.

Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни, у зони падавина јак.

У Београду ујутро и пре подне претежно сунчано, средином дана наоблачење, после подне и увече с кишом, пљусковима и грмљавином. У појединим деловима града очекују се непогоде с градом и обилнијим падавинама.

Јутарња температура око 23, највиша дневна око 33 степена.

Почетком следеће седмице свежије. До среде променљиво облачно, на северу углавном суво, у осталим крајевима местимично с кишом и локалним пљусковима израженијим у јужним крајевима.

У четвртак и петак у већем делу земље углавном суво. Од суботе променљиво облачно с кишом и локалним пљусковима и грмљавином.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!