НАПАД НА СРБИН.ИНФО Фејсбук брисао вести на нашим страницама због русофилства!?

0

Дан након што су челници "Фејсбука" објавили да ће на глобалном нивоу зауставити "ширење координисаног политичког утицаја Москве!?", на удару ове друштвене мреже (не по први пут) нашао се и портал "Србин инфо", односно наше "Фејсбук" странице -Vladimir Putin Fun club и Србин инфо.

У току среде и делимично у четвртак, „Фејсбук“ је исте секунде брисао објаве са страница „Владимир Путин“ и „Србин инфо“. Без обзира на то да ли смо објављивали вест из спорта, културе или политике, ова друштвена мрежа би одмах уклањала објаву због, како наводе, „непримереног садржаја“!?

У Србији је исти овај проблем, поред нашег портала, имао још само руски „Спутњик“.

Током дана, „Фејсбук“ је дозволио објаве на нашим страницама, али се поставља питање да ли ће и када поново ударити на слободу говора и медијског извештавања.

Подсетимо, ово није први пут да „Србин инфо“ буде на удару западних друштвених мрежа, с обзиром на то да нам је угашена првобитна „Фејсбук“ група Србин инфо са више од 125.000 чланова. Једно од „оправдања“ за овако срамну одлуку било је и „ширење мржње“ због објављивања фреске Белог анђела,

Такође, претходних дана наш портал је био мета снажних хакерских напада, а како нервоза режима расте по питању Косова и Метохије, очигледно је да можемо да очекујемо нове хајке.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!