Прочитај ми чланак

Најновија временска прогнозa: Најављене падавине, киша и снег крећу од ове ноћи

0

Током ноћи у брдско-планинским пределима јужне Србије очекује се провејавање слабог снега, а на северу Србије понегде киша и то у другом делу ноћи, наводи Републички хидрометеоролошки завод у вечерашњој најави.

У четвртак се очекује облачно у нижим пределима, местимично са кишом и суснежицом, а у вишим са снегом уз мање повећање висине снежног покривача. Више падавина се сутра очекује у Браничевском и Поморавском округу, док ће се снег увече интензивирати на југу и југозападу Србије уз истовремено разведравање са севера, наводи се у најави.

ФОТО: Н.С.

У петак се очекује умерено до потпуно облачно и суво. Увече у Војводини, а у току ноћи (03/04.02.) у свим крајевима јаче наоблачење с кишом, на планинама са снегом. До јутарњих сати киша ће прећи у снег понегде и у нижим пределима централне и јужне Србије.

У суботу претежно облачно, ветровито и хладније са мешовитим падавинама (кишом и снегом) – више падавина ће бити у источној, централној и југоисточној Србији, од 10 до 30 мм за 24 х, док се на планинама очекује значајније повећање висине снежног покривача од 15 до 30 цм, локално и више. Дуваће јак и олујни северозападни ветар.

Дебла поиспадала по ауто-путу: Преврнула се приколица теретног камиона који је превозио дрва
Од недеље до краја прве декаде фебруара (05 – 10.02.) хладно и углавном суво са јутарњим мразевима и дневном температуром око и мало изнад 0 °С.