Мук на ванредној конференцији: Вучић рекао – има 12 заражених, па почео да кашље

0

Председник Србије Александар Вучић се данас закашљао током конференције за новинаре, због чега је у сали Председништва Србије за тренутак настао мук...

– Не брините, прошли пут сам имао кијавицу, а сад сам се само загрцнуо. Знам да би многи волели да је нешто друго у питању, али није – неће гром у коприве – рекао је Вучић уз осмех док су присутни новинари били запрепашћени. (Послушајте од (01:05:27).

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на споменутој конференцији и да су стручњаци препоручили да у Србији још увек нема потребе за затварањем школа. Председник Србије је навео и да ће бити забрањена сва јавна окупљања у затвореном простору.

Он је навео и да ће сви велики гранични прелази радити нормално, а да ће мањи бити искључени, као и да ће на граничним прелазима бити појачане контроле.

„Србија на добар начин држи ствари у вези са коронавирусом под контролом“, изјавио је Вучић.

Вучић је прецизирао да је, захваљујући уведеним мерама, од 21. јануара до 10. марта, надзором обухваћено око 71.000 путника.

Од тога је, каже, у потпуности прегледаних 2.234 превозних средстава, не рачунајући аутомобиле, а од тога 1.925 авиона.

Донето је 204 решења, а под здравствени надзор стављено је 265 путника.

Јуче је решењима стављено под надзор кућне изолације 29 путника на нишком аеродрому.

„На 10 граничних прелаза, три аеродрома и седам копнених сада је ангажовано 62 инпектора и уведена је припавност за мање граничне прелазе са БиХ. Са Батроваца је јуче враћено укупно 26 путника“, рекао је Вучић.

То је, истакао је, пример колико ревносно, озбиљно државне службе раде свој посао.

„То је један од разлога зашто успевамо да ову епидемију, епидемијску криву држимо да не експлодира експоненцијално, као што је случај у земљама неуопоредиво богатијим и снажнијим у смислу здравствене заштите“, рекао је Вучић.

Србија забранила улазак грађанима из провинције Хубеи

Вучић је рекао да је Србија забранила улазак грађанима Кине из провинције Хубеи.

„Замолили смо људе из Вухана и провинције Хубеи да не долазе код нас“, рекао је Вучић.
Он је навео да је и сам питао на који је начин донета одлука да се забрани улазак некоме из Пекинга, а не из Минхена и Берлина.

„Ми ћемо од Кине тражити додатне савете, највише могу да нас подуче како су се изборили са болестима и од наших кинеских пријатеља ћемо имати подршку. Важно је да покажемо солидарност“, рекао је Вучић.

Он је додао да млади људи, који знају да пролазе кроз блажи облик коронавируса, неодговорно понашаају.

Вучић је рекао да када буде било 100 или 500 заражених, биће мањи број људи који ће страдати у поређењу са другим болестима, истичући да све зависи од дисциплине.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!