МОЖЕ МУ СЕ? Директор Наменске (75), био у контакту са зараженим, неће у изолацију!

0

Зоран Пантелић, власник фирме "Панекспрес" која је превозила оружје ГИМ-а и локални функционер СНС, заражен је коронавирусом и налази се у болници у Крагујевцу. Према сазнањима Нова.рс, са њим у контакту је био и Радош Миловановић, вишедеценијски директор фирме Милан Благојевић - Наменска, који није у изолацији и упркос томе што је старији од 65 година свакодневно иде на посао.

Међу 384 заражене особе вирусом цовид-19 је и Зоран Пантелић, некадашњи члан Општинског већа Лучани и локални функционер СНС, а широј јавности познатији као власник фирме која је, како је пренео НИН, превозила оружје фабрике ГИМ до нишког аеродрома. Да је он оболео од коронавируса за портал Нова.рс потврдио је његов син Милан Пантелић.

“Тачно је. Мој отац се тренутно налази на лечењу у Крагујевцу. Он је стављен на респиратор и у стабилном је стању”, каже Пантелић.

Он наводи да су чланови њихове породице у самоизолацији, али да још нису тестирани.

“Очекујемо да нас позову на тестирање. Све са којима је мој отац био у контакту обавестили смо да има коронавирус”, додаје Пантелић.

Према сазнањима Нова.рс, са Зораном Пантелићем неколико пута се састао и Радош Миловановић, директор фабрике МБ Наменска из Лучана. Како наводи наш извор, њему је полиција наложила да иде у самоизолацију, али је он то одбио.

Миловановић, међутим, каже да је “свега неколико секунди био преко пута Пантелића” и да је тестиран.

“Лекари су ми рекли да је све у реду. Испитан сам”, наводи он за наш портал.

Миловановић иначе има 75 година и упркос мерама Владе, које предвиђају забрану изласка за старије од 65 година, он свакодневно одлази у фабрику, у којој је запослено више од хиљаду људи. На питање зашто то ради, он каже да се “оставимо његових година” и да има велику одговорност.

“Ја сам генерални директор. Знате ли шта то значи? Имам велику одговорност. Морам да радим. Оставите се мојих година. Добио сам дозволу да идем на посао”, каже Миловановић за наш портал.

Занимљиво је да двоје министара у Влади Србије Славица Ђукић Дејановић и Милан Кркобабић због година старости не иду на седнице Владе нити у кабинет, већ посао обављају и координарају од куће.

Против директора Наменске и још двојице руководилаца фабрике у току је судски поступак. Они су оптужени да су извршили тешко кривично дело против опште сигурности, 14. јуна 2017. године, када се у фабрици догодила експлозије барута у којој су погинули радници Миломир Миливојевић и Милојко Игњатовић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!