Могућ случај короне код ученика у Иригу

0

Све просторије Средње стручне школе "Борислав Михајловић Михиз" у Иригу су дезинфиковане, због индиција да један од ученика има симптоме заразе коронавирусом.

Заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић каже за РТС да је ученик био на такмичењу у Пули у Хрватској, након чега је осетио симптоме.

После овог сазнања, родитељи ученика долазили су по децу и одводили их из школе, док су остали ученици сами напуштали наставу.

Незванично сазнајемо да је ученик тестиран на институту Торлак у Београду.

У покрајинском секретаријату за образовање је речено да још нема званичне потврде да је ученик оболео.

– Јутрос рано смо добили информације од директорице школе да постоје индиције да је један ученик који је био на школском такмичењу у Пули у суседној Хрватској има симптоме коронавируса. За сада још нисмо добили званичне податке, нити је од званичних органа потврђено да ли је ученик заражен или не – рекао је заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић.

Истиче да су предузете све опсежне мере по препоруци струке и науке, а у школи у Иригу „Борислав Михајловић Михиз“ извршена је дезинфекција комплетних просторија.

– У договору са директорицом ујутро на првом часу разредне старешине и професори билогогије едукују додатно ученике како и на који начин да користе тоалете, да се избаце пешкири, да се убаце убруси, да се врши дезинфекција заједно са помоћним особљем. Тако да ћемо пратити и даље ситуацију – навео је Ковачевић.

У Србији је до јутрос забележено деветнаест случајева заразе коронавирусом.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!