Прочитај ми чланак

Милојко Пантић у антисрпском трансу: Амфилохије је ратнохушкачки владика (ВИДЕО)

0

Бивши водитељ већ ко зна који пут осуо је паљбу и извређао сународнике

МИЛОЈКО Пантић годинама уназад познат је по својим испадима и изјавама којима омаловажава Србе и Србију – државу у којој живи. Као да му није довољно што је више пута понизио српске жртве и изједначио Србе са усташама, назвавши их и клерофашистима, сада је бивши спортски водитељ отишао корак даље. Коментаришући протесте православног народа у Црној Гори, он је рекао да је циљ свега што се дешава под плаштом одбране светиња само план да се на овим просторима, како је рекао, створи православна џамахираја!

Пантић је овог пута вређао је и оптуживао и председника Вучића и митрополита Амфилохија. Поручио је да „Црна Гора победити мора у специјалном рату који се против те независне и суверене државе води и споља и изнутра“.

Његову изјаву преносимо у целости.

“Недељама већ Српска православна Црква у Црној гори манифестацијама, које зове литије или молебани, окупља вернике који демонстрирају због Закона о положају верских заједница. Због тих литија и молебана чак није одржана ни кошаркашка утакмица, деби регионалне АБА лиге Будућност – Црвена звезда. И сваки пут после таквих демострација у градовима Црне горе освану поруке које немају везе са хришћанском вером и православљем, а које откривају позадину црквених протеста. Графити на којима пише “Ово је Србија” или “Смрт Црногорцима” само потврђују оно што митрополит црногорско приморски Амфилохије Радовић често истиче. Црну Гору је по њему створила Српска православна црква и то је српска држава, а Црногорце као нацију измислио је комунистички вођа Броз.

То је онај исти ратнохушкачки владика из деветедсетих година који је као неки црквени Шешељ величао Караџића, причешћивао Аркана и његову паравојску и негирао геноцид у Сребреници. И ево га, сада се ставља на чело побуњених Срба који хоће да сруше легалну власт и врате Црну Гору у загрљај Србије, а заједно са њом и у крило мајчице Русије.

Доказ да је то тако јесте вођа Срба у Црној Гори Андрија Мандић, који најпре испред зграде Скупштине у Подгорици позове Србе на свети рат и да буду Христови војници, а онда од закона побегне и добија Вучићеву заштиту. То је наиме био директан позив на напад на државу Црну Гору.

Зато и Андрију Мандића и остале наводне великосрбе и великоправославце у српској Спарти, како воле да зову Црну Гору, треба подсетити да Исус Христос није имао војску, да људи који су га следили нису били војници, нису водили никакве свете ратове и нису тражили било чију смрт, већ су ширили мир божији и љубав међу људима. Треба такође да знају да Исус Христос није имао цркве нити хранове и није се борио за материјална добра, већ је проповедао став да је храм светог духа у сваком вернику и човеку, ако је заиста човек, а не зликовац или злочинац.

Сви ти кукавни великосрби и чувари православља на постору бивше велике државе никако не схватају ни поруку божјег човека какав је био српски патријарх Павле “Будимо људи, иако смо Срби”. У преводу, прво буди човек, па онда Србин, Црногорац, или било која националност.

Питам јавно неуставног владара Србије, који бедни положај већине становништва маскира организовањем демонстрација и протеста против црногорске власти под плаштом цркве и наводних студената, а у ствари су то чланови његове преторијанске гарде, професионални навијачи, шта би он радио да се у Београду појаве графити “Смрт Србима” или “Србе на врбе” као што његови исписују у Подгорици “Смрт Црногорцима”?

Јасно је као дан да се у Црној Гори не бране никаве светиње, већ се води специјални рат да би се та независна држава заједно са Србијом претворила у православну џамахирију.

И зато у том рату и за добро Србије и за добро спорта на овим просторима Црна Гора победити мора.“

У “блиставу” биографију Милојка Пантића уписано је да је септембра 2013. рекао да би Хрватска са три гола разлике требало да „развали“ Србију и да ће свим срцем навијати за “коцкасте”. Ту мора да се дода и да је вређао СИниђу Михајловића, а у интервјуу за један хрватски портал рекао је да „Срби морају да клекну, да се извину Хрватима”. У изјавама је отишао толико далеко да је изједначио највећу кланицу Срба, Јасеновац, са толико пута доказано фабрикованим злочином у Сребреници. Поручио је да су „распадом Југославије клеронационалисти и фашисти увели регион у тамну ноћ са несаницом“.

– Ви и ваши злочинци, хашки оптуженици, нећу да именујем, сте српски изроди и брука Србије. Убијањем муслиманских цивила у Сребреници, нас Србе сте изједначили са усташама – изјавио је тада Пантић.