Прочитај ми чланак

Мило Ломпар: Однос према Русији је одраз наше истине, морала и смисла постојања

0

Од нас се тражи да накнадно и посредно признамо да је бомбардовање Србије 1999. године било нешто са чиме смо макар накнадно сагласни, и то је најдалекосежнија последица захтева за санкцијама Русији, изјавио Ломпар

„Било какво мењање односа према Русији на начин санкција или друге врсте злоћуднога опхођења јесте нешто што дубоко погађа не само истину и морал, него и практични смисао нашег постојања на овом тлу. То је нешто против чега се мора дићи глас и нешто што у сваком погледу и на сваки начин треба да буде део једног ангажованог и у бити хуманистичког става“, рекао је професор др Мило Ломпар у изношењу сво мишљења због чега би евентуално увођење санкција према Русији било у пуној супротности са нашим поимањем истине, морала и смисла постојања.

Он додаје да се с друге стране тражи да се Србија прикључи санкцијама да би се приклонила западној интерпретацији кризе у Украјини.

„То значи да се паралерно са практичним дејствима одвија нешто што би се могло назвати борбом тумачења унутар једног света, чији медијски облик има превасходно доминантан значај за ум и срца људи. Потребно је да се приклонимо западној интерпретацији околности и догађајима чији су узроци далекосежни, чије су последице разорне и да прихватимо једну пропагандну матрицу која није само ограничена на кратак временски исечак, него је дубоко лажна“, јасан је Ломпар у свом обраћању.

Како је додао, треба да прихватимо западну интерпретацију околности и догађаја, али посредно, ми треба да прихватимо и западну интерпретацију околности и догађаја којима смо сами били изложени и чије смо биле жртве.

„Од нас се тражи да накнадно и посредно признамо да је злочиначко и противзаконито бомбардовање Србије 1999. године било нешто са чиме смо макар накнадно сагласни“, јасан је он и додаје да је то најдалекосежнија последица овог захтева.