Прочитај ми чланак

Милиони у торбама брата ротаријанке Дарије и мужа министарке Неле Кубуровић

0

Kао бомба је у делу јавности (која има могућност да добије неке информације) одјекнула вест да је Бојан Kисић, брат др Дарије Kисић Тепавчевић и муж министарке правде Неле Kубуровић Kисић, први човек компаније НИТЕС, која је са државним фирмама потписала уговоре вредне више десетине милиона евра.

Објашњење министарке правде Неле Kубуровић Kисић да је то мултинационална компанија која послује по истим стандардима и у осталим земљама света – показало се као ординарна лаж!


Последњи уговор од пре неколико дана вредан 200 милиона динара од ЕПС-а за породицу Kисић!

Прво, НИТЕС није никаква мултинациоална компанија већ фирма регистрована у Чешкој, чији је власник Миодраг Шкрбић, близак пријатељ браће Вучић и Милорада Додика.

Друго, фирма осим у Србији, послује само у Босни и Херцеговини, тако да од праксе по којој послује у осталим земљама света нема ништа.

А како изгледа српска пракса види се из уговора које јуче ексклузивно објављује сајт Директно.рс (1):

Први део уговора (факсимил)


Други део уговора (факсимил)

Дакле, компанија коју представља Бојан Kисић је са ЕПС-ом потписала у априлу уговор вредан 199.750.000 динара за обављање посла “природа и обим радова и основна обележја радова, место извршења радова, ознака из класификације делатности, односно назив и ознака из општег речника набавке”.

Брат др Дарије има “велики таленат” за бизнис!

На тендеру је процењена вредност набавке била 200 милиона и НИТЕС је дао понуду, веровали или не, за читавих 250.000 динара мање?!?

Људи који воде НИТЕС (Kисић И Шкрбић) су имали сјајан осећај да ће на послу вредном 1,8 милиона евра проћи са понудом мањом за 2.000 евра од максимално могуће. То се зове таленат за бизнис, који поседује брат др Дарике Kисић, за коју се говори да је већ сигурно виђена као нова министарка здравља уместо Зорана Лончара!

Тако ће и сестра др Дарија, као министарка здравља, вероватно наставити да брине о интерсима и пословима брата Бојана, а не само његова супруга, садашња министарка правде Нела Kубуровић Kисић.

Право је чудо како се Бојан Kисић и Миодраг Шкрбић нису плашили, бринули да ће се појавити још неки понуђач и понудити нижу цену, него су храбро, свесни “свог квалитета” изашли са оваквом ценом. И добили посао, јер, гле чуда, осим њих на тендер се није пријавила ниједна друга фирма из земље и света?

Ниједној другој софтверској компанији није био интересантан посао вредан скоро два милиона евра? Неће бити да је тако. У питању је разрађен систем у коме се свим осталима објасни да не треба да се пријављују јер то није паметно.

Зато не чуди податак да се број послова које ЕПС даје приватним компанијама на тендерима где се пријави само један понуђач ближи стопостотном проценту.

Тако је било док је са ЕПС-ом радио “Проинтер”, фирма која је некад била у власништву Славише Kокезе и која је са прихода од нешто више до 100.000 евра дошла до прихода од неколико десетина милиона евра. И то све у периоду од 2012. до 2015. године када је највећу српску интернет звезду на пиједесталу заменио Миодраг Шкрбић. Уз, као што се сада види, велику помоћ Бојана Kисића.