Прочитај ми чланак

МИЛА ЈОВОВИЋ: Моји су сви били на Голом отоку, волела бих да о њему снимим филм

0

Чувена манекенка и глумица српско-руског порекла једно је од највећих имена Холивуда, али се не одриче својих корена

Добро је познато да је Мила Јововић ћерка руске глумице Галине Јововић и Пећанца др Богића Јововића, као и да је њен отац дуго водио сложен и турбулентан живот, због којег је својевремено завршио иза решетака.

Foto: YOUTUBE

– Тата је мислио да од здравстеног осигурања може да направи велики бизнис, па је 1994. године заглавио у затвору, где је остао пуних пет година. Веома смо блиски, посебно од како сам добила прво дете. Он живи у Лас Вегасу и кад год може долази да нас обиђе – испричала је једном приликом Мила.

Она истиче да је од својих родитеља наследила одлике двеју различитих природа.

– Од маме сам наследила радозналост, љубав према књижевности и уметности и дефинитивно да добро размислим пре него што нешто одлучим. Од тате сам добила импулсивну страну, неустрашивост, спремност да понекад уђем у ризик. Ипак сам ја потомак једне прилично револуционарне породице – рекла је једном глумица за Седмицу.

Како је Мила истакла, Јововићи су имали занимљив живот.

– Вероватно сам једини члан фамилије Јововић који није био у затвору. Мој деда је, а мислим и његова браћа, био заточеник на Голом отоку. Та прича о том острву, фасцинира ме! Зато желим да са рођаком Мирком, који је редитељ, снимим филм о Голом отоку. Скоро сам схватил право значење тог имена, у смислу – огољено острво. Од тада ме још више интересује та тема. За Американце би то било јако занимљиво. Волела бих да направим филм о дивљој, насилној, драматичној историји моје породице. Нисмо могли да је избегнемо, чак и да смо хтели – искрена је глумица.