Мигранти желе да ПРОБИЈУ ГРАНИЦУ! Ситуација у Шиду кључа…

0

Нервоза међу мигрантима у Шиду је све већа, тако је мало фалило да дође до инцидента између њих и полиције јер покушавају на силу да уђу у Хрватску, како би се домогли ЕУ.

Екипа портала СрбијаДанас.цом обишла је Шид како би видели каква је ситуација са мигрантима на прелазу између Србије и Хрватске, шта су жеље миграната и који су њихови тренутно највећи проблеми.

Док прилазимо мигрантском кампу на самој граници Србије и Хрватске, чујемо само вику. Мигранти нам прилазе, док хрватској полицији понављају само две речи:,,Отворите границу!“.

– Желимо само да Хрватска отвори границу. Седам месеци сам овде, а када сам покушао да пређем у Хрватску, њихова полиција ме је претукла, отела ми новац и сломила ми телефон – прича један од миграната, пореклом из Авганистана.

Како каже, сви они желе да оду у Хрватску како би стигли до Немачке и тамо започели нов живот, међутим, хрватска полиција се брутално понаша према њима.

Додаје да сви људи у кампу деле исту муку, а време пролази. Већ седам месеци је у кампу и његов живот практично стоји.

– Србија је добра, али је Хрватска лоша – каже његов сапатник из кампа.

Сваког дана мигранти покушавају да виком натерају хрватску полицију да промени став, али то не даје жељени резултат. Такви покушаји, само уливају наду мигрантима да ће се нешто коначно променити.

Они су нам рекли да долазе из Авганистана, Пакистана, Алжира, Марока… Не желе да остану у Србији, али не желе ни да се врате кући.

Напомињу да им ЕУ не помаже, али о Србији имају само речи хвале.

Тврде да су сви који су у кампу легално у Србији, а грађани Шида тврде да проблеме стварају илегални мигранти, који као да су нестали из града када су припадници Жандармерије и посебних јединица полиције стигли у тај град на граници са Хрватском.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!