Прочитај ми чланак

Мигранти у Београду нападају децу, јуре их по улицама! Народне патроле реаговале

0

У насељу Борча 3, у Београду у суботу 7. августа странци азијско-афричког порекла су напали два дечака и једну девојчицу на окретници станице аутобуса 95. Деца су спас нашла у оближњем супермаркету, али нажалост присутни људи ништа нису учинили да споменуте странце задрже до доласка полиције, већ су то све мирно посматрали.

Тим поводом су се огласиле Народне патроле, а Дамњан Кнежевић, један од оснивача патрола, је дошао на лицу места и заједно са саборцима поручио народу, пошто држава ништа не ради да заштити своје грађане од оваквих напада, да је потребно да се обични људи само организују и тако заштите убудуће од сличних напада.

Том приликом, осим њега изјаву за јавност су дали и мајке једног од нападнутих дечака и сам нападнут дечак.

Такође, поводом целог овог случаја народне патроле су издале саоптење које преносимо у целости:

„У протеклих пар дана по друштвеним мрежама могло се испратити алармантно стање са мигрантима. У само неколико дана било је пар напада и пар покушаја напада. Постојање миграната у Борчи и целокупној левој обали је било познато али до сада није било девијантних група нити појединаца који су правили проблеме, углавном су били само у пролазу. Синоћ смо посетили Борчу и нашли се са пар момака који су ту активни у протеклих пар дана, успут смо се нашли и са мајком дечака који је нападнут пре неко вече без икаквог разлога. Да ли је ово Србија коју желимо? Да ли је ово порука „За нашу децу“? О осталом сами пресудите.”

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!