МЕТЕОРОЛОЗИ ОБАЈСНИЛИ шта је у ствари био торнадо код Инђије…

0

Снажни и разорни удари ветра који су око поднева захватили делове Војводине, учинили су да се грађани Инђије који су се у том тренутку нашли ван осећају као да је пред њима торнадо

Почетак новембра подсетио нас је да само дубоко закорачили у јесен, а судећи према најавама метеоролога наредних дана бићемо у правом временском тобогану, те овакве појаве као у Инђији не би требало да нас изненаде!

Наиме, према јучерашњем упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, олујна кошава повремено са ударима од преко 24 метара у секунди најављена је била за јуче и данас, у првом делу дана у јужном Банату.

Да су се упозорења метеоролога остварила, сведочи снимак који је освануо на Твитеру, где је грађанин Инђије описао невреме налик на торнадо. Не само да је ветар носио све пред собом, већ је деловало као да су се застрашујуће тамно сиви облаци спојили са земљом.

Метеоролог Ђорђе Ђурић објашњава да се у Инђији догодила интересантна ситуација која није уобичајена за овај период године.

– На снимку се види да је олујни ветар толико снажан да је подигао прашину и лишће са земље, те због тога делује као да је о торнаду реч. Ради се о нестабилности времена која је настала услед снажног циклона са Запада Европе под чијим свом утицајем већ данима, и топле ваздушне масе која нам долази са севера Африке и Медитерана. Поред тога, огромна је влажност ваздуха и све су то услови који доводе до овакве нестабилности времена – наводи метеоролог Ђурић.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!