Прочитај ми чланак

Мештани Кањиже у страху: „Ситуација много озбиљнија, мигранти наоружани“

0

Због новог мигрантског таласа и све чешћих сукоба међу придошлицама, локалне власти Кањиже затражиле су веће присуство полиције дуж граничног појаса. Становништво на северу земље је забринуто и кажу да су мигранти све агресивнији.

У протеклих седам година мигрантске кризе, кањишка општина је све време главна тачка балканске транзитне руте.

Локални званичници тврде да ту свакодневно борави око 2.000 миграната, пре свега у пограничним насељима Хоргош и Мартонош. Ситуација је, кажу, сада много озбиљнија, јер сматрају да су мигранти наоружани, пише РТС.

Док жене тврде да се осећају небезбедно и да не излазе саме из кућа увече, мушкарци кажу да мигранти обично пристижу аутобусима или таксијем предвече и да се крећу према граници и спавају по околним шумама и камповима.

Понашање мигранта све више плаши Кањижане.

„Сада улазе већ и у настањене куће и дању, има крађе, разбојништва, једноставно грађани су несигурни. Полиција са овим саставом извлачи максимум, али то је у овим тренуцима једноставно недовољно. Пре свега да попуне полицијску станицу, да се осигура гранични појас, да се не допусти продаја оружја“, каже председник Скупштине општине Кањижа Роберт Лацко.

У кањишкој општини тврде да су поједини грађани због мигрантске ситуације већ продали куће, а да не би дошло до масовнијег исељавања траже помоћ државе.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!