• Почетна
  • ДРУШТВО
  • Медведев: Украјина и Молдавија ће „исцедити“ Европу ако уђу у ЕУ
Прочитај ми чланак

Медведев: Украјина и Молдавија ће „исцедити“ Европу ако уђу у ЕУ

0

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев сматра да ће Украјина и Молдавија, у случају уласка у Европску унију, брзо „исцедити“ Европу.

„Млади, али прождрљиви кијевско-кишињевски рахитичар брзо ће ослабити старицу Европу. Брига о њему биће праћена тоталним слабљењем Европске уније, дискредитацијом евра и другим ружним болестима“, написао је Медведев на Телеграму, коментаришући препоруке Европске комисије о покретању преговора са Кијевом и Кишињевом о приступању ЕУ.

Како је додао, очигледно је да ће Украјина и Молдавија, „поставши микрочланице Европске уније прећи на директно издржавање брижних мајки из Немачке, Француске“ и других великих европских земаља деценијама унапред, док ће неки, попут Бугара и балтичких земаља, морати да „стегну каишеве“.

По речима Медведева, пре 12 година лидери највећих земаља ЕУ сами су му се жалили да су пожурили са стварањем организације од тако различитих земаља попут Немачке и Француске с једне стране, а са друге Румуније, балтичких држава и Грчке.

„А сада помахнитала Европска комисија тражи да се прими бандеровска Украјина и да се ради тога осталим слабим савезницима изврши колективни абортус. Да им се ускрате било какве субвенције ЕУ које ће бити прерасподељене у корист Кијева. И у корист, како год да се зове, Молдове или Молдавије. Не зна се где је она и ко тамо живи – Румуни, изгледа, али шта да се ради с њом у овој ситуацији. Политика на првом месту!“, написао је Медведев.

Он је предложио да се погоди ко ће на крају остати у плусу.

„Погађајте. Три слова“, наговестио је Медведев.

Подсећамо, Европска комисија је препоручила отварање преговора о приступању са Украјином и Молдавијом. Како је наведено, да би постала члан Уније Украјина мора да заврши преговоре о економској, политичкој и културној реформи. Истиче се да рок приступања Украјине ЕУ зависи од реформи и принципа додељивања чланства „по заслугама“.

Украјина и Молдавија су добиле статус кандидата у јуну прошле године, када су им постављени захтеви за формално отпочињање преговора. У Унији су више пута признали да је таква одлука имала више симболички значај – да се Кијев и Кишињев подрже у супротстављању Москви.