Прочитај ми чланак

Маса народа, општи метеж испред Скупштине Београда, радници извиждали Шапића ВИДЕО

0

У Скупштини града Београда данас се одржава седница на којој ће се одлучивати о ребалансу буџета. Испред Скупштине се налазе и радници предвођени с три синдиката, који су дошли да изразе незадовољство условима рада у комуналном сектору.

Представници медија, осим Дејана Петра Златановића, ушли су у Скупштину да узму изјаве од политичара, игноришући присуство великог броја људи испред који се окупио ради протеста.

Као и увек, Србин.инфо прати дешавања, и изабрао је да пренесе ставове народа и протест радника уместо да буде унутар Скупштине с политичарима и другим представницима медија. На линку испод можете пратити пренос који је био емитован уживо.

Испред Скупштине града Београда одржава се протест представника комуналних предузећа који су незадовољни због оснивања два нова предузећа у Београду и „недостатка социјалног дијалога“.
 
Они су поручили да неће дозволити да се оснивају иста комунална предузећа за исту делатност јер, како кажу, то није по закону.
 
Реч је о предузећу „Наплата превозне услуге Београда“ које се, како су раније најавили градски челници, оснива у циљу ефикасније организације продаје карата, наплате услуга превоза и контроле возних исправа у јавном градском превозу и предузеће које ће се звати „Београд парк“, а које ће се бавити уређењем паркова на територији десет градских општина.
 
Истовремено се у згради Скупштине града Београда одржава седница градског парламента.
 
Осим ребаланса буџета, што је најважнија тачка дневног реда данашње седнице, расправљаће се и о оснивању новог предузећа које ће се бавити наплатом карата у градском превозу, што је до сада радила приватна компанија „Кенткарт“.
 
Поред тога, расправљаће се и о предлогу оснивања јавног комуналног предузећа „Београдски парк“ за управљање парковима на подручју општина Вождовац, Врачар, Звездара, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град и Чукарица.
 
На дневном реду је и одлука о решавању питања водоснабдевања становника обреновачког насеља Конатице, а реч је о 120 домаћинстава.
 
Такође, ту су и Предлог одлуке о додели назива улице на територији општине Нови Београд и допуна одлуке о неопходности исељења са планом пресељења домаћинстава која живе у неформалном насељу на локацији депоније „Винча“, као и поновног успостављања извора прихода сакупљача секундарних сировина на тој депонији.
 
Пред одборницима је и измена одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2022. години, као и Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Београда за 2021. годину, пренео је Танјуг.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!