Прочитај ми чланак

Манојловић: Полиција забранила скуп, протест ипак одржавамо

0

Активиста и предводник организације "Крени-промени" Саво Манојловић рекао је да је полиција данас покушала да му уручи решење о забрани вечерашњег скупа на Андрићевом венцу, али да је он решење одбио да прими. Наглашава да ће скуп ипак бити одржан.

„Малопре је полиција дошла да ми уручи како су рекли решење о забрани скупа. Одбио сам да примим. Скуп ћемо све једно одржати. Протест почиње у 19х. Ово је нови заједнички скуп мештана из околине Јадра и осталих угрожених подручја на коме ћемо објавити даље кораке и радикализацију“, рекао је Манојловић.

Како наводи, тражиће усвајање последњег захтева – забрану ископавања литијума и бора за целу територију Србије.

„Протест ће бити испред председништва. Тражимо испуњење последњег захтева: забрану истраживања бора и литијума. Овај услов је суштински показатељ да ли је власт стварно отерала Рио Тинто или је у питању превара. Такође, нелогично је да се забрани ископавање бора и литијума за територију Јадра, али не и за целу Србију. Једини начин да протести стану јесте усвајање последњег захтева – трајна забрана ископавања бора и литијума за територију целе Србије“, рекао је Манојловић.