Прочитај ми чланак

ЛУДИЛО Кон: Треба размишљати о забрани кретања, да се иде само до продавнице

0

Треба размишљати о забрани кретања у неком облику, да се нешто скрати, да се иде само до продавнице, рекао је епидемиолог Предраг Кон говорећи о тренутној ситуацији са вирусом корона у Србији.

Кон је навео да је потребно да се носе маске, јер је „ношење маске ефикасније од сваке вакцине“.

ФОТО: Н.С.

„За сада није опција ванредно стање. Ми не можемо да одустанемо ако је неопходно да уведемо ванредно стање“, рекао је др Предраг Кон за „Курир ТВ“, преноси „Блиц“.

Он је истакао да је Кризни штаб веома забринут.

„Ми видимо да се препоруке никада не поштују и то је нешто што нас чини врло фрустрираним. Ми смо врло забринути, то је тешка забринутост, није страх. Никог не желимо да ограничавамо, али желимо да спречимо смртни исход“, истакао је он.
Кон је истакао да би „да се он пита, увео обавезно ношење маски“ и то би заоштрио до могућности које може ова земља.

„Морамо спречити недодирљивост оних који се понашају као да ничега нема и то санкцијама. Ништа не можемо урадити без ванредног стања“, рекао је др Кон.

Додао је како би „унапред предвидео кад је потпуна забрана кретања и када је потпуно неприхватљиво да се људи састају“.

„Ово није шала, ово је трећи талас и то пред зиму када је највећи потенцијал вируса. Мислим да се то никада није чуло и мислим да се ни сада не разуме да је снага највећа сада“, закључио је он.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!