Прочитај ми чланак

ЛРНЕ: Деца млађа од 16 година нису смела бити имунизована Фајзер генском терапијом

0

Тврдња декана Медицинског факултета да је постојала регистрована вакцина за млађе од 16 година нетачна је, пошто је Фајзерово средство привремено регистровано, на годину дана, искључиво за старије од 16 година

Удружењe грађана (УГ) „Право на избор“ је од Медицинског факултета Универзитета у Београду (МФ УБ) затражило информације од јавног значаја везане за ковид имунизациона средства, пренос вируса, информисаност пацијената о нежељеним дејствима средстава, а посебно имунизацију деце.

Декан МФ УБ је потписао нетачну тврдњу.

Питање:

„Да ли Медицински факултет у Београду има доказе да је у Републици Србији 2021. години постојала регистрована тзв. ‚вакцина‘ за ковид-19 за децу млађу од 16 година?“

Одговор:

„…наставници, сарадници и други запослени на МФ УБ, студенти који похађају наставу на МФ УБ и пацијенти који се лече у наставним базама МФ УБ могли су да сазнају да је у периоду од 01.01.2021. до 31.12.2021. године постојала ‚вакцина‘ за ковид-19 за децу млађу од 16 година РЕГИСТРОВАНА у РС.“

Одговор је нетачан, а то доказују документа АЛИМС-а, Батута и Министарства здравља Републике Србије: Фајзер имунизационо средство је привремено регистровано у децембру 2020. године, са дозволом од годину дана, искључиво за старије од 16 година.

Пензионисани епидемиолог Зоран Радовановић (ЗР) је у јавности покушао да оспори рад и дискредитује УГ и родитеље деце оштећеном вакцинацијом „Право на избор“.

Бранећи декана, ЗР брани искључиво „Биг фарму“ и њене промотере у Србији. Иако познат по оштрим критикама власти и Кризног штаба, када су угрожени интереси „Биг фарме“, ЗР реагује прилично нервозно и у чланку „Малтретирање декана“ објављеном у Политици 28.7.22. године покушава да заштити декана и да релативизује његов нетачан одговор. Родитеље деце оштећене „вакцинама“ назива „доконим мрачњацима“, а јавност убеђује да је Фајзерова генска терапија била регистрована у Србији током 2021. године и за децу млађу од 16 година уз речи:

„Нашим здравственим властима може свашта да се замери али тешко да су пуштали у промет нерегистроване лекове“.

Да ли је тако или не, просудите сами. Ми ћемо се као и до сада водити искључиво чињеницама и медицином заснованом на доказима.

Фото: ЛРНЕ

Фото: ЛРНЕ

Фото: ЛРНЕ

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!