Прочитај ми чланак

Лончар у Дому здравља скупља капиларне гласове?

0

Према тврдњама запослених у параћинском Дому здравља у току је потписивање "подршке министру" у Кадровској служби. Како се тврди потписивање се спроводи по налогу директорке и под надзором главне сестре, уз забрану фотографисања, пише на Фејсбук страници Демократске странке Парачин.

На фотографији коју је објавио ДС Параћин види се табела коју би наводно требало запослени да попуњавају, а на којој у делу „Носилац листе (фукционер)“ пише име и презиме министра здравља Златибора Лончара. Табела садржи поља у којој се уноси име и презиме, место, адреса и број телефона оних који је потписују „подршку“.

– Руководиоци установе наводно објашњавају запосленима да је реч о „подршци министру“ док упућени у организацију СНС тврде даје реч о класичном списку за прикупљање „капиларних гласова“ за сектор здравства, за које је задужен министар здравља – додају из ДС Параћин.

– Уколико су ове информације тачне реч је о директном кршењу више закона, пошто је очигледно да се ради о прикупљању „капиларних гласова“ за изборе, тј. политичкој активности која је забрањена законом и представља директан притисак на запослене у јавном сектору – закључују из ДС Параћин.