Лончар : „Размишљамо да ограничимо број људи на Ади“

0

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је на данашњој конференцији за новинаре да ће Кризни штаб размотрити ограничење броја људи на београдском купалишту Ади Циганлији, али само у случају ако се грађани не буду придржавали донетих мера.

– Ако људи не буду поштовали мере, озбиљно ћемо да размислимо да ограничимо број посетилаца на Ади Циганлији. То је једино што можемо у овом тренутку да урадимо – рекао је министар здравља Златибор Лончар.

PRINTSCREEN N1

Он је истакао да потпуно разуме људе који на високим температурама желе да се освеже, али да мере морају да се поштују.

– Упозоравали смо не само на купалиште на Ади Циганлији, него и на све базене да се поштује оно што су епидемиолози рекли, да ограничен број буде на свим местима. Следећи корак је да ћемо морати да се укључимо како бисмо испоштовали оно што је неопходно како би спречили ширење вируса. Немамо много избора. Нема сврхе кажњавати, већ само да ограничимо број људи који ће да буде на Ади. Нама не треба за следећи крај недеље и следећи викенд повећан број оболелих људи који су били на Ади. То аутоматски значи оптерећење болница, а наш циљ је да не дође до тога – рекао је Лончар.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!