Прочитај ми чланак

Летња сезона почиње са гондолом

0

На златиборском Краљевом тргу у понедељак, 27. јуна са почетком у 17 часова ЈП „Голд гондола“, у сарадњи са Туристичком организацијом Златибор организује забаву за посетиоце.

Повод је најава летње туристичке сезоне и понуде овог најпосећенијег планинског центра, представљене у протеклом периоду на трговима многих градова широм Србије.

Најдужа гондола на свету током овог лета дочекује госте са новим капацитетима у додатних 18 кабина (сада их је укупно 72) и различитим садржајима крај Рибничког језера и на Торнику, осмишљеним како би боравак на „златној планини“ био што занимљивији стотинама хиљада туриста. Забавни садржаји, атракције за децу, вечерње вожње, активни одмор и едукативне радионице само су део нових активности.

У оквиру овог дешавања испред бине на Краљевом тргу биће постављена и ретроспективна изложба фотографија о изградњи златиборске гондоле под називом „Од лакомице до Голд гондоле“. Изложба је хронолошки конципирана од почетне идеје, кроз фазе извођења грађевинских радова до данашњег изгледа најдуже панорамске жичаре на свету. Заинтересоване посетиоце очекују и многобројна изненађења, дегустација аутентичних златиборских производа, садржаји за најмлађе посетиоце, као и наградна игра.