Лепа вест из Хиландара, наши монаси безбедни: Нема заражених од корона вируса

0

Посетилац из Барија са шпанским пасошем, стигао је у Хиландар прошлог петка са Свете Горе

ИТАЛИЈАНУ који је боравио у манастиру Хиландар и за кога се сумњало да је заражен корона вирусом стигао је налаз који је негативан. Како је наведено на званичној интернет презентацији Фондације, Задужбина Светог манастира Хиландара потврда да је посетилац овог манастира негативан на корона вирус стигла је данас нешто пре 14 часова.

Посетилац манастира који се идентификовао као Италијан из Барија, рођен 1952. године, са шпанским пасошем, стигао је у Хиландар прошлог петка са Свете Горе. Он се обратио за помоћ у недељу увече због кашља, отежаног дисања и повишене температуре.

Управа манастира је, како се наводи, одмах обавестила надлежну грчку здравствену службу и организовала превоз ове особе до копнене границе Свете Горе, где га је, око 22 часа, преузела медицинска екипа и санитеским возилом транспортовала до болнице у Солуну. Пацијент је одмах тестиран на корона вирус и испоставило се да је негативан.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!