Прочитај ми чланак

ЛЕОНИ Фабрика из пакла: Радница пала у несвест после сукоба са шефицом

0

Иако се мислило да ће се након трагичног догађаја у фебруару када је преминула радница фабрике Леони у Краљеву, променити однос према запосленима, изгледа да није тако. Бар тако сведоче радници који нам се јављају.

Наиме, како смо сазнали, у четвртак се једна радница у преподневној смени, у сектору који се зове Модули, онесвестила на послу. Како сведоче радници који су били у тој смени, жену су у несвесном стању убацили у возило Хитне помоћи. Кажу да су је освестили тек у болници.

„Све се догодило након вербалног сукоба са шефицом тог погона. Иначе, није био први пут да се ова колегиница, али и још неке раднице сукобе са својом шефицом. Пошто јој није било добро након те расправе, тражила је да оде до тоалета. Шефица је отишла испред и чекала је да изађе.

И онда је поново кренула да је напада. Наша колегиница је успела да стигне до линије на којој ради, и онесвестила се. Буквално се срушила на под. Тек у Хитној су је повратили“, каже извор из Леонија.

Подсетимо, Данка Ранковић, радница Леони фабрике у Краљеву, повредила се 21. фебруара на послу, а преминула је четири дана након задобијене повреде на раду. И то зато што је пала након што јој је позлило. Радници фабрике су тада наводили да трпе велики притисак током рада и да смене често трају и по 10 сати. У компанији Леони су све то негирали. Кажу да је Данка Ранковић задобила повреде на раду 21. фебруара „приликом случајног спотицања и пада“.

Негирају да је радила 10 сати тог дана и целе недеље пре тога.Иначе, како смо сазнали од радника, није ретка појава да возила хитне помоћи долазе у фабрику Леони, у скоро свим сменама.

Тако су радници друге смене једном затекли инвалидска колица поред једне од линија, и то само пар дана након што је ова радница преминула.

„Ваљда је то било због тога када неко падне у несвест да га што пре однесу код лекара. Колегиници у првој смени није било добро, и одвели су је на болнички преглед. И све се догодило на истој линији на којој је радила и Данка Ранковић, која је преминула“, рекао нам тада један од радника Леонија.