КУРТИ набавља лекове за које Трамп каже да дају добре резултате у сузбијању короне

0

Почетком недеље очекује се да ће болничкој служби Универзитетске клинике у Приштини бити испоручена два лека која су, према речима америчког председника Доналда Трампа, дала добре резултате у лечењу пацијената са корона вирусом.


Како пише приштинска Коха, тзв. Министарство здравља Косова спроводи поступак преговора са компанијом за снабдевање хидроксихлороквином и азитромицином.

Та два лека нису нова, а већ неколико држава је саопштило да њихова комбинација даје позитивне резултате у лечењу оболелих од корона вируса.

Како су рекли извори Кохе, наручено је 400 доза тих лекова, иако Министарство здравља то није званично саопштило, преноси Косово онлајн.

За разлику од Трамповог оптимизма, Си Ен Ен је известио да нема научних доказа о коришћењу тих лекова у лечењу од корона вируса.

“Желимо да урадимо клиничко испитивање. Потребно је велико, прагматично клиничко испитивање да би се прикупиле потребне информације и одговори на важна питања о њиховој употреби”, рекао је челик америчке Управе за храну и лекове Стефан Хан.

Ни интернет страница Светске здравствене организације нема податке о утицају тих лекова на болеснике са вирусом корона, објавио је ББЦ.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!