КУНЕМ СЕ У РОТАРИ Кисић: Прва ћу стати у ред да примим вакцину!

0

Када се ради о томе да ли би требало примити вакцину или не, прва бих са својом породицом стала у ред за такву вакцину, јер се подразумева да ће се поштовати максималан степен безбедности и ефективности - рекла је епидемиолог и члан Кризног штаба, др Дарија Кисић Тепавчевић.

– Постоје макар две компаније, колико ја знам, које су започеле трећу фазу клиничког истраживања, које се ради на великим узорцима испитаника. Оно што је важно је да ниједна вакцина не може да буде у употреби у нашој земљи уколико није максимално безбедна и са високим степеном ефективности – додала је она.

Кисић је навела да су од почетка епидемије све информације изношене јавно те да су медији важни због преношења порука и промовисања превенције. Она је додала да се много тога што се тиче болести променило од почетка пандемије, али да су мере оно што је остало исто.

Како је рекла, мере су од самог почетка биле пре свега усмерене ка старијој популацији јер се знало да те особе највише напада.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!