Прочитај ми чланак

КРЕЋЕ лудило у Србији! Ускоро нам стижу препоруке за штедњу струје и грејања

0

Министарство рударства и енергетике припремило је препоруке за уштеде у потрошњи електричне и топлотне енергије које ће бити стављене на увид јавности у најкраћем року, како је речено за медије.

Препоруке се односе на државну управу, јединице локалне самоуправе, јавна предузећа, привреду и домаћинства.Веће уштеда, мањи рачуни

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће грађани који уштеде струју у односу на исти месец претходне године добити драстичан попуст на цену електричне енергије.

Како је рекао, нова Влада ће ускоро направити план о коме ће грађане обавестити за месец дана.

“Не планирамо да идемо са искључењима, али они који сами буду штедели драматично мање ће платити, даћемо додатни попуст, јер нам је јефтиније да платимо 57 евра своје производње. Да грађани не осете ништа, да ушетеде и да им рачун уместо четири хиљаде буде три. И без обзира што ћемо да губимо паре на тај начин, у ствари ћемо да зарадимо, јер ћемо мање да увозимо”, рекао је председник Србије.

Како је рекао, нова Влада ће ускоро направити план о коме ће грађане обавестити за месец дана.

Колико треба штедети да би вам такав попуст био омогућен и колики ће то попуст уопште бити?

“Очекујемо да ЕПС убрзо након објављивања ових препорука предложи начине за финансијско стимулисање домаћинстава да штеде електричну енергију”, саопштено је из Министарства енергетике и рударства.