Прочитај ми чланак

Краљево – Раднице поште у мраку, кажу штеде струју

0

Једна од пошта у Краљеву, одлучила је да на својеврстан начин од јутрос започене мере штедње електричне енергије. Иако се штедња треба сматрати добрим потезом, поједини су због површног схватања препорука, отишли у потпуно другу крајност.

Наиме, у једној пошти у Краљеву, грађани су јутрос били изненађени када су видели раднице на шалтерима како у мраку раде за пултом и рачунарима.

„Ушао сам у малу пошту, како је зовемо, да уплатим новац. И видим да је унутра мрачно. Помислио сам да је нестала струја. Али онда сам угледао раднице како седе и куцају по тастатурама. Када сам их питао шта се дешава, одговориле су ми – мере штедње струје“, каже један Краљевчанин уз осмех и опаску да су неки крајње буквално схватили препоруку државе.

Иако овај случај није трајао дуже од неколико сати, јер су у међувремену схватили да у мраку није могуће радити, а ни грађани се баш најбоље не сналазе, случај је открио страхове запослених у јавним сектору како да поступе у одређеним тренуцима.

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је да су јавна предузећа и установе добиле налог да у наредних пет дана израде планове уштеде електричне енергије, и изразила наду да ће препоруке владе о штедњи ускоро постати обавезујуће.