Корона вирусом заражена и једна беба у Београду: Има само 28 недеља

0

Беба стара свега 28 недеља заражена је корона вирусом, рекао је на ТВ Пинк директор КБЦ "Драгиша Мишовић" др Владимир Ђукић

Беба стара свега 28 недеља заражена је корона вирусом, рекао је на ТВ Пинк директор КБЦ „Драгиша Мишовић“ др Владимир Ђукић.

FOTO: pexels.com

Говорећи о пацијентима који се лече у „Мишовићу“ истакао је да има и доста младих.

– Ми имамо бебу од 28 недеља, родитеље, отац и син, син и мајка, породице целе, сви су угрожени, једина превентиве је потпуна изолација – казао је.
Од 120 пацијената један је на респиратору, неколико на кисеон

– Доста је младих. Нажалост, нису сви у идеалном стању, али постоје стварно сви предуслови да се више него квалитено збрину и надам се да ће бити у реду – казао је директор.

Додаје и да је данас одржано предавање кинеских колега.

– Кад гледате њихову статистику – јесте старија популација више угрожена, удружене болести доприносе морталитету, међутим, и њих је изненадио јако брз клинички ток, драстичне патофизиолешке промене на плућима које су и за њих биле енигматичне – каже др Ђукић.

Бебе ретко обољевају

Како је већ познато, од корона вируса обољевају и млади и старији, с тим што су шансе за опоравак код ових других теже… Међутим, код беба случаји оболевања ретки су и у свету.

Један од њих је и случај шестомесечног дечака из Велса, чија мајка је објаснила какви симптоми могу да укажу на обољевање корона вирусом код беба.
Мајка је казала и да је беба тада била на кућном лечењу и да је издравила, баш као и њен муж који је био инфициран.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!