Прочитај ми чланак

Корона у “Пинку” још од марта: Митровић ћутао о зараженима

0

Телевизија "Пинк", која је недавно постала жариште коронавируса, и током ванредног стања била је место где се неколико радника ангажованих на реализацији ријалитија "Задруга" заразило Ковидом 19, сазнаје Нова.рс од извора блиског продукцији Жељка Митровића.

“Корона на Пинку се није појавила јуче, она је у Шимановцима присутна дуже од два месеца, јер је више људи од короне оболело радећи баш тамо. То су углавном људи који немају стални радни однос, па су пристајали да раде и у ванредном стању како не би остали без плате. Током короне, режија “Задруге” јесте смањила број радника на 50 одсто, али то није спречило да се људи који су долазили на посао разболе. Реч је о сниматељима, декоратерима, видео-миксерима и осталим. Неки радници су због ризика од заразе самоиницијативно напуштали посао, али они који хране породице нису имали избора”, открива наш саговорник и даље прича:

FOTO: N. S.

“Најгоре је то што су неки док су лежали у болници остали потпуно без примања јер нису имали право на боловање, пошто су под уговором о привременим радним пословима, те нису здравствено осигурани од стране “Пинка”. Међутим, Митровић им није понудио никакву помоћ у моменту кад су морали да иду на лечење с обзиром на то да су се ипак заразили док су радили код њега. Док се на сва звона причало о Митровићевим визирима и специјалним системима заштите у згради телевизије, радници у Шимановцима до априла нису имали сапун у WЦ-у и нису могли да оперу руке. Људи су носили заштитне маске и рукавице, али основно средство за хигијену им фирма није обезбедила”, закључује извор за Нова.рс.

Овим поводом контактирали смо с ПР службом Жељка Митровића, а на питање да ли је спровођење посебних мера код њих кренуло управо са првим зараженим радницима у марту, добили смо одговор да су на Пинку “учинили све што је у њиховој моћи како се запослени не би заразили коронавирусом”.

“Мере заштите имају смисла и спровођене су ригорозно када није било масовних окупљања и када је вирус био далеко опаснији. Када постоји могућност масовних окупљања ми не можемо да учинимо ништа. Када су људи функционисали између посла и куће, ми смо све урадили да се не заразе на послу и у томе смо успели. У тренутку када раде ресторани, клубови и теретане бесмислено је причати о заштити на раду тј. стерилизацији зграде јер се људи могу заразити на другим местима. А свакако, ако пратите вести и мишљење епидемиолога или уколико сте контактирали било кога од заразних из ваше околине или јавног живота, јасно вам је да је вирус ослабио”, саопштено нам је с Пинка, међутим, одговор на питање да ли ће спровести тестирање међу радницима и учесницима “Задруге”, нисмо добили одговор.

Подсећамо, ТВ формат “Задруга” у време ванредног стања по закону није ни смео да се снима о чему је наш портал својевремено и писао. Иако се током ванредног стања очито успешно крило да међу Пинковим радницима има заражених, други талас заразе на Пинк телевизији, који је уследио након што је држава олабавила мере, јавно је пропраћен пошто се сазнало да је водитељка “Задруге” позитивна на корону.

Она је, како је Нова.рс већ писала, под температуром долазила на снимања, а сумња се да је заразу проширила јер је ишла са славља на славље, где је било много познатих личности, када су власник “Пинка” Жељко Митровић и фолк звезда Светлана Цеца Ражнатовић у размаку од пар дана прослављали рођење унуке и унука.

Након прославе рођења Митровићеве унуке на вирус ЦОВИД-19 тестирани су и Жељкови син и ћерка, Александар и Сандра Митровић, а резултат је како је Нова.рс сазнала тад, за обоје био позитиван.

Ову информацију нису демантовали ни из Митровићеве ПР службе.