Прочитај ми чланак

КОПАОНИК добио струју после вишечасовног прекида и смрзавања туриста

0

На Копаонику је дошло до вишечасовног прекида у снабдевању електричном енергијом због чега су многи хотели, али и приватни смештаји били без грејања. Како је за портал Нова.рс испричао један туриста, ситуација је била драматична, јер се готово цео Копаоник греје на струју.

Сви потрошачи на Копаонику поново имају струју од 14 сати, речено је Танјугу у ЕПС Дистрибуцији.

Према информацијама из Електродистрибуције, услед квара на далеководу било је отежано напајање електричном енергијом Копаоника. Из тог разлога скијалиште Копаоник је радило смањеним капацитетом.

Део Копаоника који се налази на територији општине Рашка је око 23 часа остао без напајања електричном енергијом због квара на далеководу од 110кВ, објављено је на сајту Инфокоп.нет.

Пола сата после поноћи, полако је почела стабилизација у напајању, прво центра, а затим око 02.30 часова и Викенд насеља, које је “пребачено” на снабдевање на 35кВ вод.

Међутим, били су чести прекиди у снадбевању све до данас око 14 сати када је квар отклоњен.

Да подсетимо, на Копаонику је јуче дошло до прекида у снабдевању електричном енергијом због чега су многи хотели, али и приватни смештаји остали без грејања. Како је за портал Нова.рс испричао један туриста, ситуација је драматична, јер се готово цео Копаоник греје на струју.

“Струје нема од јуче, грејање је стало, а колико је ствар озбиљна, схватили смо тек кад смо се вратили са стазе у ледене собе. Деца ми буквално цвокоћу од хладноће, а нико не може да нам каже зашто је дошло до нестанка струје, ни када ће струја бити поново укључена”, испричао је за Нова.рс један туриста.

На сајту Електропривреде Србије данас није било најава искључења на Копаонику, па се претпоставља да је дошло до изненадог квара.