КОЛИКО БИ КОШТАЛА месечна претплата на фејсбук?

0

На основу података о броју корисника и месечним приходима, аналитичари су израчунали колико би могла да износи месечна претплата на фејсбук.

Нико од корисника Фејсбука не треба да се плаши да ће ова друштвена мрежа у будућности бити доступна једино претплатницима, али о могућности верзије ‘Фејса’ на којој неће бити огласа, а за коју ће бити потребно платити месечну претплату, говори се све више након што је откривено како су кориснички подаци десетине милиона људи завршили у рукама аналитичара Камбриџ Аналитике.

Shutterstock

Чак и Марк Закерберг приликом недавног сведочења пред члановима Конгреса није искључио могућност претплатничке верзије, те је рекао како је то идеја о којој би могли размислити.

Најважније питање које се намеће везано за претплату на Фацебоок јесте – цена, односно колико би Закерберг могао да месечно наплаћује коришћење ове мреже и колико пара вреде кориснички подаци и сви ти огласи који се приказују на интернет и мобилним верзијама Фацебоок-а.

Иако је на ово питање тренутно тешко одговорити, новинари су, на основу месечних прихода ове компаније у Северној Америци и броја корисника, закључили да Фацебоок на овом тржишту месечно заради седам долара по кориснику.

Али, на Тецх Црунцхе-у сматрају да месечна претплата не би износила седам долара, већ би она требало да буде пуно већа, јер сматрају да управо корисницима који могу платити месечну претплату за Фацебоок највећи део оглашивача жели да пласира огласе.

Иако је ту цифру тешко одредити, аналитичари верују да би се она могла кретати између 11 и 14 долара месечно, па је питање колико би корисника заиста могло/хтело годишње да плати скоро 170 долара за сурфање Фејсбуком без огласа, а како ова мрежа ионако прати кориснике који ни немају профил на тој мрежи, чини се да ни то не би била гаранција за потпуну приватност, пише Зимо.хр.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!