Прочитај ми чланак

КО СУ СУДИЈЕ? Усмртио жену на тротоару, возио без дозволе – само 3 године

0

Денису Константиновићу, који је пре годину дана у Миријевском булевару у Београду, аутомобилом на тротоару ударио и тако усмртио жену Злату Живковић, Апелациони суд смањио је казну затвора за пола године и оптуженог правоснажно осудио на три године затвора.

Њега је средином октобра Виши суд у Београду првостепено осудио на три и по године затвора за тешко дело против безбедности саобраћаја.

Константиновић је возио нерегистрован аутомобил и без возачке дозволе, брзином већом од 82 километра на час. Због недозвољене брзине изгубио је контролу, па се возило занело на коловозу, скренуло најпре у леву страну и прешло преко средишње разделне линије у коловозну траку намењену за кретање возила из супротног смера, а потом је излетело са коловоза на тротоар и ударило у жену која се ту налазила са супругом Јовицом. Затим је ударио и у метални стуб уличне расвете који је одвалио и бацио на тротоар и коловоз 45 метара од лежишта.

Утврђено је да је возило наставило кретање заношењем по тротоару и ударањем у бетонски зид и металну ограду поред коловоза, а затим се одбило и поново вратило на коловоз где се зауставило 35 метара од места излетања.

Константиновић је на суђењу признао кривично дело, а раније је више пута прекршајно кажњаван због вожње без дозволе.