КОЛИНДА ШОКИРАЛА ХРВАТЕ И ПРИЗНАЛА: Тесла је Србин!

0

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић ово је изјавила на конгресу привредника у Берлину.

Она је истакла да је Хрватска лепа земља, али да има проблема, попут бирократије и привреде, као и да је не треба посматрати само кроз природне лепоте, већ и кроз талентоване људе.

screenshot/DW

„Не само фудбал, него имамо пуно људи попут Луке Модрића и на другим секторима. Имамо и Марка Пола, он је рођен на острву Корчули у Хрватској. То су људи попут Николе Тесле, који је Србин, али је из Хрватске, ту је Мате Римац, други предузетници, спортисти, људи из јавног живота“, рекла је Грабар Китаровић на скупу који је организовао Зидојче цајтунг, а пренела је регионална телевизија Н1.

Она је рекла и да није лако „ребрендирати земљу“, јер „брендинг“ значи и промену земље изнутра, али да је намера Хрватске да повећа конкурентност хрватске економије како би постала конкурентна земља Еуропске уније.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!
Подели:

15 коментара “КОЛИНДА ШОКИРАЛА ХРВАТЕ И ПРИЗНАЛА: Тесла је Србин!

 1. AUTOR каже:

  Tesla ima samo simbolicne veze sa Srbijom…
  po rodjenju je Srbin… ali podanik Austrije
  po obrazovanju Nemac
  po radu i pronalascima i slavi – Amerikanac

  u Srbiji je boravio nepuna dva dana
  ..
  nisu hteli ni da ga prime u Akademiju nauka

 2. Kaligula каже:

  da da.. ‘talentovani krvati’ .. absolutno su naj ‘talentovaniji’ u pokolju naivnije Srba .. spomenici krvatskoj ‘talentovanosti’ su Jasenovci i Jadovna sirom njihove lipe,

  1. AUTOR каже:

   a srebrenica vukovar, makedonija, kosovo,crna gora…to su sve bile decje igrarije velikosrba

  2. patriota каже:

   Ne veliko Srba,već veliko komunista.Šljivančanin nije Srbin,već titov komunista.Od 1944,su odgovorni komunisti,jer su oni na sovjetskim tenkovima okupirali Srbiju,do danas su oni,drugih nije bilo.Komunista ne može biti Srbin jer je internacionalista.

 3. patriota каже:

  Komentari treba da sadrže i osnovu kulture,kada se pominje neka dama,a ona je njihova predsednica,pa kakva im je da je.Čovek treba biti pristojan zbog sebe,a ne samo zbog drugog.

 4. Kodza Milos каже:

  Хрватска је у време Тесле постојала колико и Атлантида. Додуше, можда је мислила на НДХ која за пар година свог постојања Тесле баш и није својатала већ их напротив зверски убијала. Премда глагол “мислити“ у њеном случају и није баш најприкладнији. Кад смо дочекали да нам овај изрод идентификује једног од највећих Срба, Теслу нисмо ни заслужили.

 5. Simerijanac каже:

  Добро да је рекла да је Србин. Од кога је и превише је. Но, да је из хрватске то је слагала више од кује, слагала је к’о хрватица.
  Србин, Никола Тесла рођен 1856 . године, није рођен у хрватској но у Војној Крајини.

  https://www.google.com/imgres?imgurl=https://www.kurir.rs/data/images/2017/09/04/18/1275045_screenshot-13_ff.jpg?ver%3D1504543945&imgrefurl=https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/2904847/ovo-hrvati-ne-zele-da-priznaju-hrvatsku-su-cuvali-i-sacuvali-srbi-krajisnici-i-srbi-partizani&h=565&w=1000&tbnid=L2570yNG32CpmM&tbnh=169&tbnw=299&usg=AI4_-kTUtN99rzyjVddwvwLMF-kbLLLhIQ&vet=1&docid=hM9mtGzi03hc4M

  Војна Крајина је вијековима постојала као брана и заштита Хабсбуршке монархије од Турака. Насељена је искључиво српским становништвом, који су били слободни ратници, директно подређени само цару у Бечу. За то вријеме, хрвати су били понизни кметови Германских и Венецијанских феудалаца. Отуд и осјећај инфериорности и зависти према Србима, отуд и њихова сатанистичка мржња према свему што је српско.

  Војна Крајина је укинута тек 1882. године кад је престала свака опасност од Турака. Кад је укинута, хрватска и Славонија су биле административно одвојене а спадале су у Мађарски дио Царства. Истра, Ријека и Далмација ( у којима су заједно, у то вријеме Талијани и Срби чинњели већину над хрватима) су спадали у Аустријски дио Царства.

  хрватска за вријеме Тесле није ни постојала. У ствари имала је неки сабор у загребу чија су се овлаштења простирала на ширу околину града Загреба, а имала су снагу отприлике једне локалне заједнице.

  Интересантно је да су границе Војне Крајина ( на линку горе) готово идентичне негдашњој РСК.

  Крмолика Колинда заборавља да су АВНОЈ-евске границе хрватске тек од 1945. године, а да је хрватска у “ tisućljetnoj povijesti“ независна непуне три деценије. Заборавља да су хрвати први пута под својом заставом ратовали прије двадесет и кусур година.

  Они су болестан народ.
  Срећа да нестају, пошто се масовно и консатно селе да се више никада не врате. За деценију и по’ остаће им тек покоји ђед и баба, неће им више бити ни бранитеља у инвалидским колицима јер ће и они покрепати до тада.

  Још само да шиптарима доље на Космету ( којих нема ни милион) дају безвизни режим. Чудног ли стампеда са Космета на запад тада. Можда уђемо и без борбе, на празну територију.

  1. Србин од Винче каже:

   Све тачно. Кроати лажу да се греде савијају!

   Ова педокатолкиња је поновила лаж да је и Марко Поло кроат – само зато што је игром случаја наводно (!) рођен на Корчули која је данас (захваљујући копилету кога знамо под именом тито) у некој „хрватској“. Иако су им Талијани прије неколико година рекли да више не присвајају Марка Пола јер је он 100% њихов.

   Да то изјављују (пишу) кроатски очајници по Интернету, то би још било и разумљиво (психолошки проблем: комплекс ниже вриједности). Када „предсједник“ државе то изјави, и то њемцима а не својим овцама у кроатији, онда су истински очајно болесни.

  2. AUTOR каже:

   pa zar taj… Markan Polovina nije neki Srbin… iz neke velikosrpske vukohebine!!!

Коментари су затворени.